ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: «Λεφτά υπάρχουν» λέει ο Ερντογάν - Μοιράζει 530 δολάρια σε κάθε σεισμόπληκτο

Σεισμός στην Τουρκία: «Λεφτά υπάρχουν» λέει ο Ερντογάν - Μοιράζει 530 δολάρια σε κάθε σεισμόπληκτο

Κολλημένος στον τοίχο από έναν απρόβλεπτο εχθρό που ήρθε… μια νύχτα έτσι ξαφνικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τον σάκο με τα πετροδολάρια και υπόσχεται μέχρι και σπίτια χωρίς νοίκι για τους πληγέντες!

Σε επίσκεψη του σήμερα στο Αντιγιαμάν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση του θα πληρώσει το ενοίκιο των πληγέντων για έναν χρόνο, αν δεν επιθυμούν να ζήσουν σε τέντες.

Επίσης, αν προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία, η τουρκική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει και αυτή την επιθυμία τους.

Η Τουρκία στα πόδια της σε χρόνο

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι όλα τα κατεστραμμένα κτίρια θα έχουν ανεγερθεί σε διάστημα ενός χρόνου, όπως μεταδίδει το CNN.

Η πρόθεση του αυτή, όπως είναι λογικό και επόμενο, εγείρει το ερώτημα, αν τα κατασκευαστικά έργα ανατεθούν και πάλι στη «Συμμορία των 5» με κατασκευασμένους δημόσιους διαγωνισμούς και τα ανάλογα τραγικά αποτελέσματα σε μερικά χρόνια από σήμερα.

Το ερώτημα του Μπέρναρντ Σω «αν η ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο πάντα συμβαίνει, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως από την εμπειρία είναι ο άνθρωπος;» μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν, όπως φαίνεται, είναι σκέτο στουρνάρι, αν πιστεύει πραγματικά ότι με τα 500 ευρώ που θα δώσει σε κάθε σεισμοπαθή Τούρκο, θα ξεχάσει τα αγαπημένα πρόσωπα που έχασε και τα όνειρα του που θάφτηκαν στα συντρίμμια.

Τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε απλά. Δεν είναι μόνο ο οι 25.000 νεκροί, που όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε 50.000 στον τελικό απολογισμό, ούτε τα 3.5 εκατομμύρια των Τούρκων που επηρεάζονται άμεσα από τον σεισμό.

Είναι και το γεγονός ότι οι 10 επαρχίες, που επλήγησαν περισσότερο από τη δόνηση των 7.8 Ρίχτερ και βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, είχαν ουσιαστική συμβολή έως τώρα στην οικονομία.

Για την ακρίβεια καλύπτουν το 15% του πληθυσμού της χώρας, το 9% του ΑΕΠ, το 15% της αγροτικής παραγωγής, το 9% της βιομηχανίας και το 6% έως 8% του εξωτερικού εμπορίου, σύμφωνα με την Capital Economics.

Η πλάστιγγα υπέρ του

Η μικρή διαφορά όμως με τις μεγάλες (ίσως) συνέπειες είναι ότι πρόκειται για υποβαθμισμένες περιοχές, που ουδέποτε υπήρξαν μαζικά ψηφοφόροι του.

Αν δηλαδή ο Ερντογάν καταφέρει να πείσει όλους τους υπόλοιπους Τούρκους ότι στέκεται στο ύψος των τραγικών περιστάσεων, και με δεδομένο ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία ούτε η αντιπολίτευση μπορεί να του επιτεθεί, ούτε η διεθνής κοινότητα να του γυρίσει την πλάτη, ίσως μπορέσει να γυρίσει και πάλι την πλάστιγγα προς τη μεριά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top