Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια έστειλε μήνυμα στους διασώστες από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια έστειλε μήνυμα στους διασώστες από τα συντρίμμια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και στο σημείο όπου επιχειρεί υπάρχουν ενδείξεις για ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με το Open, 24χρονη αθλήτρια, φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, στην Αντιόχεια, όπου επιχειρούν μεταξύ άλλων συνεργείων και η ΕΜΑΚ. Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ANT1, μαζί με την 24χρονη βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα άλλες 3 γυναίκες και ένα μικρό αγοράκι που το αναζητά ο πατέρας του.

Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού φέρεται να τηλεφώνησε στο κινητό του παιδιού του και η κλήση να απαντήθηκε χωρίς όμως να ακούσει κάποια φωνή.

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE