Τα ποσοστά υποψηφίων Α΄Γύρου που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα στον Β' Γύρο εκλογών

Τα ποσοστά υποψηφίων Α΄Γύρου που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα στον Β' Γύρο εκλογών

Νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκλεγεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο Β'Γύρο εκλογών 2023. 

Με ποσοστό 51,91% και 204.633 ψήφους ο Νίκος Χριστοδουλίδης κέρδισε τις εκλογές έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη με 189.592 και ποσοστό 48.09%.

Πίνακας Β Γύρος Εκλογών

Στον πιο πάνω πίνακα φαίνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατάφερε να κερδίσει 19.9% των ψηφοφόρων που επέλεξαν υποψήφιο στον Α΄γύρο (που δεν κατάφερε να πέράσει στο Β' γύρο) , ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κατάφερε να εξασφαλίσει 18.5% των ψηφοφόρων αυτών.

Α Γύρος Εκλογών

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος γύρος των Προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε στις 5/02/2023 αναδεικνύοντας τους δυο υποψηφίους οι οποίοι πήραν το "ναι" του λαού για τον Β γύρο.

Στον πρώτο γύρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης προηγήθηκε με ποσοστό 32,04% και 127,305 ψήφους ενώ δεύτερος πέρασε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με ποσοστό 29,59% και 117.627 ψήφους.

Τα ποσοστά υποψηφίων που καθόρισαν το αποτέλεσμα το Β Γύρο εκλογών

Το γεγονός ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήρθε τρίτος στην προτίμηση των πολιτών με 26,11% και 103.755 ψήφους όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που ακολούθησαν με ποσοστά και ψήφους όπως παρουσιάζονται στον πίνακα πιο κάτω, καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα του Β γύρου Προεδρικών εκλογών στις 12/02/2023.

Το 38,37% των ψήφων του Α' γύρου καθόρισαν το αποτέλεσμα του Β' γύρου εκλογών:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE