ΗΕ: Στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση ΠτΔ - Ερχιουρμάν
Τη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, ανακοίνωσαν και επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη.

«Αγαπητοί επιβάτες, αυτή την ώρα ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι κλειστός. Αναμένουμε προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις», σημείωσε η Air Moldova στη σελίδα της στο Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες Μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, η κίνηση οφείλεται σε εντοπισμό drone αναγνώρισης στον εναέριο χώρο της χώρας, άγνωστης προέλευσης.
Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ της συγκεκριμένης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και της Ρωσίας και ενώ η Μόσχα διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, που συνορεύει με τη Μολδαβία.
Η Ρωσία ελέγχει επίσης ντε φάκτο τμήμα του εδάφους της Μολδαβίας, που έχει αυτοανακηρυχθεί σε «ανεξάρτητο κράτος» (Υπερδνειστερία), αν και η συγκεκριμένη αποσχιστική οντότητα δεν έχει καμία διεθνή αναγνώριση.
Το κλείσιμο του εναερίου χώρου γίνεται «για λόγους ασφαλείας» και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16.00 τοπική ώρα.
ΠΗΓΗ: capital.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




