ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε ο Νετανιάχου - Πέντε μεγάλα θέματα στην ατζέντα της επίσκεψης του

Έφτασε ο Νετανιάχου - Πέντε μεγάλα θέματα στην ατζέντα της επίσκεψης του

Εφτασε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου με τη συνοδεία του.

Τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Μιχαέλ Χαράρι.

Κατά την άφιξη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού υπήρχε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στη γύρω περιοχή ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ της περιοχής υπερίπτατο ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Κυπριακό, διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, περιφερειακά θέματα, σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ και η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων κατά τη σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κυπριακό θα συζητηθεί η διαδικασία των συνομιλιών καθώς και οι εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία. Στη συζήτηση των διμερών σχέσεων, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας, της ασφάλειας, της οικονομίας και του τουρισμού. Όσον αφορά στα περιφερειακά θέματα, θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας και του Ιράν.

Στη συζήτηση θα βρεθεί και το θέμα των σχέσεων Ισραήλ-ΕΕ και συγκεκριμένα η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το Μεσανατολικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για να μεταβεί τις επόμενες μέρες στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τουσκ θα μεταβεί στο Ισραήλ στις 9 Σεπτεμβρίου και την επομένη, δηλαδή στις 10 του μήνα, θα επισκεφθεί την Παλαιστίνη. Ο κ. Τουσκ ενδεχομένως να επισκεφθεί και την Αίγυπτο αμέσως μετά, ενώ υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος να συνοδεύεται κατά την περιοδεία του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τέλος, σήμερα αναμένεται  να συζητηθεί και η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ για την οποία αναμένονται εξελίξεις μέσα στο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη να μεταβεί στο Ισραήλ για οριστικοποιηθεί η τριμερής συνάντηση των ηγετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top