Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ρουμανία - Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ρουμανία - Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα (14/2) στη Ρουμανία, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 40 χιλιόμετρο και το επίκεντρο 56 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ντρομπέτα-Τούρνου Σεβερίν στη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Δευτέρα, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοδυτική Ρουμανία, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, «στις 16:58:06 (τοπική ώρα) σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην επαρχία Ολτένια, μεγέθους 5,2 βαθμών και σε βάθος 15 χιλιομέτρων», αναφέρει το εθνικό ινστιτούτο γεωλογίας της Ρουμανίας.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε τον σεισμό στα 5 Ρίχτερ, σε εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, που βρίσκεται 207 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, αλλά και στις γειτονικές Σερβία και Βουλγαρία.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», τόνισε πως δεν μπορεί η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να παραμένει επ’ αόριστον στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τη σημασία των απευθείας συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE