ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άκουσε την ποινή του 51χρονος στη Λάρνακα – Απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό με ψευδείς παραστάσεις

Άκουσε την ποινή του 51χρονος στη Λάρνακα – Απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό με ψευδείς παραστάσεις

Σε εφτά χρόνια φυλάκιση καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λάρνακας 51χρονο, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος επαγγέλλεται τον εργολάβο οικοδομών και τον επιχειρηματία ανάπτυξης γης.

Ο ίδιος και η εταιρεία στην οποία ήταν διευθυντής βρέθηκαν στο εδώλιο του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, κατηγορούμενοι για απόσπαση μεγάλου χρηματικού ποσού με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους μετά από ακροαματική διαδικασία και στις δύο κατηγορίες, καταδικάζοντας τον 51χρονο εργολάβο σε εφτά χρόνια φυλάκιση, ενώ στην εταιρεία του, παρόλο που ανέστειλε τις εργασίες της, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον Αύγουστο του 2020 ο κατηγορούμενος παρουσίασε σε γυναίκα από τη Λάρνακα που ενδιαφερόταν για την αγορά διαμερίσματος έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία προγραμμάτιζε ν’ ανεγείρει πολυκατοικία διαμερισμάτων στην περιοχή Μακένζι.

Μάλιστα, της υπέδειξε συγκεκριμένο τεμάχιο γης λέγοντάς της ότι ήταν δικό του, όπου, κατά τον ισχυρισμό του, θα έκτιζε την πολυκατοικία.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, ο κατηγορούμενος έπεισε την παραπονούμενη να του καταβάλει σε μετρητά το χρηματικό ποσό των 125 χιλιάδων ευρώ για την αγορά ενός οροφοδιαμερίσματος. Όπως διαφάνηκε, ωστόσο, στη συνέχεια, ο 51χρονος χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για να ξοφλήσει χρέη του και για να προβεί σε διάφορες αγορές.

Αποδείχθηκε, επίσης, ότι το τεμάχιο που υπέδειξε στην παραπονούμενη δεν ήταν δικό του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top