ΔΙΕΘΝΗ

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Πολιτικό πραξικόπημα η αναβολή των εκλογών»

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Πολιτικό πραξικόπημα η αναβολή των εκλογών»

Επιστρέφοντας από τη ζώνη του σεισμού, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «οι εκλογές δεν μπορούν να αναβληθούν παρά μόνο σε κατάσταση πολέμου. Εάν το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο εκφράσει το αίτημα για αναβολή, θα πρόκειται για πραξικόπημα».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κιλιτσντάρογλου προέβη σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα τη δέκατη ημέρα της καταστροφής από το σεισμό.

«Λέω ξεκάθαρα και απερίφραστα, οι εκλογές θα διεξαχθούν στην ώρα τους», δήλωσε ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «εάν το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφασίσει αναβολή, θα πρόκειται για αίτημα πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας».

«Ο πόνος μου είναι απερίγραπτος, ταξίδεψα μέσα από τη ζώνη του σεισμού, δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που είδα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ για νύχτες, είμαι τρομοκρατημένος», δήλωσε ο κ. Κιλιτσντάρογλου σχετικά με τους φονικούς σεισμούς.

«Είδα παιδιά που έμειναν χωρίς τις μητέρες τους, είδα ανθρώπους να περιμένουν δίπλα στα ερείπια για να φτάσει ένας γερανός, είδα ανθρώπους να φωνάζουν "πού είναι το κράτος;" Επιτρέψτε μου να επεκταθώ επί της φράσεως "πού είναι το κράτος"; Απρονοησία, ανευθυνότητα, έλλειψη εποπτείας, καταστροφή, κατάρρευση, έλλειψη αξίας, δωροδοκία, αποστασιοποίηση από κάθε είδους αξίες, λεηλασία, κλοπή. Δεν ήταν συντονισμένοι, καθυστερούσαν τις πιο κρίσιμες ώρες. Ο λαός μας πάγωσε μέχρι θανάτου. Το λέω με ντροπή, το λέω με θλίψη, αλλά πρέπει να πω την αλήθεια. Ενώ ο λαός μας πέθαινε, προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν (την κρίση) και να μην αναλάβουν την ευθύνη. Η ανικανότητά τους κόστισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μας» είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top