Διαβεβαίωση νέου ΠτΔ στη Βουλή - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία - Πώς μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει τη διαδικασία από κοντά

Διαβεβαίωση νέου ΠτΔ στη Βουλή - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία - Πώς μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει τη διαδικασία από κοντά

Η διαβεβαίωση του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2023, σε ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η διαβεβαίωση του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Άρθρο 42.1 του Συντάγματος, θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου 2023, σε ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία έχει ορισθεί για τις 11.30 π.μ., ημέρα κατά την οποία λήγει η πενταετής θητεία του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφέρεται ότι λόγω στενότητας χώρου, η πρόσβαση και παρακολούθηση της εν λόγω συνεδρίας από το κοινό, θα γίνεται μόνο με την εξασφάλιση δελτίου εισόδου, υπό τους καθοριζόμενους για τον σκοπό αυτό όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.