Ταλιμπάν: Παρέδωσαν χρηματική βοήθεια στην Τουρκία σε πλαστική σακούλα

Ταλιμπάν: Παρέδωσαν χρηματική βοήθεια στην Τουρκία σε πλαστική σακούλα

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ελέγχουν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, παρέδωσαν στην σεισμόπληκτη Τουρκία χρηματική βοήθεια. Η βοήθεια μεταφέρθηκε στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Καμπούλ σε πλαστική σακούλα.

Σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο «NTV», 4,5 εκατομμύρια Αφγκανί (περίπου 950 χιλιάδες τουρκικές λίρες) που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας βοήθειας που ξεκίνησαν οι Ταλιμπάν, παραδόθηκαν στον Τζιχάντ Εργκίναϊ, τον Τούρκο Πρέσβη στο Αφγανιστάν.

Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου του Αφγανιστάν, Ματιούλ Χακ Χαλίς μετέφερε τα χρήματα στην τουρκική Πρεσβεία σε μια λευκή τσάντα. Το στέλεχος των Ταλιμπάν μετέφερε στον Τούρκο Πρέσβη μήνυμα συλλυπητηρίων για την Τουρκία.

Το Αφγανιστάν ήταν μία από τις χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν βοήθεια μετά τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

Το Αφγανιστάν δώρισε επίσης 5 εκατομμύρια Αφγκανί (περίπου 1 εκατομμύριο λίρες) στη Συρία, που επίσης επλήγη από τον σεισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η μπάλα στην τουρκική πλευρά- Η προεργασία του ΟΗΕ, τα ΜΟΕ και το στοίχημα της επανέναρξης

Κυπριακό: Η μπάλα στην τουρκική πλευρά- Η προεργασία του ΟΗΕ, τα ΜΟΕ και το στοίχημα της επανέναρξης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει, ενώ η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια. Τι σημαίνουν οι συγκλίσεις και γιατί η 26η Αυγούστου αποκτά ιδιαίτερη σημασία

BEST OF TOTHEMAONLINE