Ταλιμπάν: Παρέδωσαν χρηματική βοήθεια στην Τουρκία σε πλαστική σακούλα

Ταλιμπάν: Παρέδωσαν χρηματική βοήθεια στην Τουρκία σε πλαστική σακούλα

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ελέγχουν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, παρέδωσαν στην σεισμόπληκτη Τουρκία χρηματική βοήθεια. Η βοήθεια μεταφέρθηκε στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Καμπούλ σε πλαστική σακούλα.

Σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο «NTV», 4,5 εκατομμύρια Αφγκανί (περίπου 950 χιλιάδες τουρκικές λίρες) που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας βοήθειας που ξεκίνησαν οι Ταλιμπάν, παραδόθηκαν στον Τζιχάντ Εργκίναϊ, τον Τούρκο Πρέσβη στο Αφγανιστάν.

Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου του Αφγανιστάν, Ματιούλ Χακ Χαλίς μετέφερε τα χρήματα στην τουρκική Πρεσβεία σε μια λευκή τσάντα. Το στέλεχος των Ταλιμπάν μετέφερε στον Τούρκο Πρέσβη μήνυμα συλλυπητηρίων για την Τουρκία.

Το Αφγανιστάν ήταν μία από τις χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν βοήθεια μετά τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

Το Αφγανιστάν δώρισε επίσης 5 εκατομμύρια Αφγκανί (περίπου 1 εκατομμύριο λίρες) στη Συρία, που επίσης επλήγη από τον σεισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

Την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, από το σημείο όπου είχαν διακοπεί το 2017, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της 81ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.