LIKE ONLINE

Γιατί η επιβίβαση στα αεροπλάνα γίνεται μόνο από αριστερά;

Γιατί η επιβίβαση στα αεροπλάνα γίνεται μόνο από αριστερά;

Αν έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο και να έχει προχωρήσει η τεχνολογία, η είσοδος των επιβατών γίνεται μόνο από την αριστερή πλευρά.

Ο λόγος δεν είναι γιατί από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν πόρτες, καθώς στην επίδειξη των σωστικών γίνεται αναφορά σε εξόδους και από τις δύο πλευρές του αεροσκάφους.

«Μισό – μισό»

Όπως αναφέρει το exploringgreece, ο λόγος όσο και αν φαίνεται περίεργο, έχει να κάνει με την ευκολία των υπευθύνων λειτουργίας των αεροδρομίων και των πληρωμάτων των αεροσκαφός.

Και αυτό γιατί γίνεται χρήση του αεροσκάφους και από τις δύο πλευρές, χωρίς προβλήματα. Από την αριστερή πλευρά ένα μέρος του πληρώματος υποδέχεται τους επιβάτες της κάθε πτήσης και από την άλλη το υπόλοιπο πλήρωμα μαζί με το προσωπικό εδάφους φορτώνει τις αποσκευές και τα απαραίτητα αναλώσιμα για κάθε ταξίδι.

Επίσης από τη δεξιά πλευρά γίνεται και ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα.
Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος που έχει οδηγήσει τις αεροπορικές εταιρείες στη χρήση της αριστερής πλευράς για την επιβίβαση – αποβίβαση των επιβατών είναι και η θέση του κυβερνήτη.

Ο πιλότος κάθεται στην αριστερή θέση και έτσι είναι πιο εύκολο να προσεγγίσει με ακρίβεια τις ειδικές θέσεις στα terminal των αεροδρομίων, ώστε οι επιβάτες να βγουν στο αεροδρόμιο μέσα από τις ειδικές φυσούνες που υπάρχουν.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top