Ζελένσκι: Δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού για την προμήθεια όπλων

Ζελένσκι: Δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού για την προμήθεια όπλων

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ταμπού σε ό,τι αφορά την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία διότι η χώρα χρειάζεται όπλα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Έχουμε κοινή αντίληψη με την Ολλανδία ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού στην προμήθεια και τη στήριξη με όπλα προς τον στρατό μας, προς την Ουκρανία μας, διότι στηρίζει και προστατεύει την κυριαρχία μας», είπε.

Ο Ζελένσκι έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει περισσότερα όπλα από τους δυτικούς συμμάχους, και ταχύτερες παραδόσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα του πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία θέλει μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα τεθωρακισμένα και οπλισμό μεγάλου βεληνεκούς για να προσπαθήσει να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μέγαλη ανησυχία από διάφορες χώρες για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ από Ιράν

LIVE: Μέγαλη ανησυχία από διάφορες χώρες για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ από Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Χ την ολοκλήρωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ολοκλήρωσαν την πολύ επιτυχημένη επίθεσή μας σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Φόρντοου, Nατάνζ και Ισφαχάν». Ακολούθησαν αντίποινα με πυραυλική επίθεση από Ιράν στο Τελ Αβίβ με νεκρούς και τραυματίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE