Πυρκαγιά σε κρατικό δάσος μετά από απόρριψη κάρβουνων – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Τι συστήνει το Τμήμα Δασών

Πυρκαγιά σε κρατικό δάσος μετά από απόρριψη κάρβουνων – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Τι συστήνει το Τμήμα Δασών

Πυρκαγιά εντός του κρατικού δάσους, σε περιοχή Κάτω Αμιάντου – Μέσα Ποταμού, εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/2), σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρεται, η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα, αφού κατέκαψε μικρή έκταση με χαμηλή δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τέσσερα άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα μεγάλο και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πυρκαγιά οφείλεται σε παράνομη και απερίσκεπτη πράξη (απόρριψη κάρβουνων).

Με αφορμή το περιστατικό, το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμή παράκληση στο κοινό να μην προβαίνει σε τέτοιες απερίσκεπτες πράξεις, αφού ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος υφίσταται ακόμη και με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.