Πυρκαγιά σε κρατικό δάσος μετά από απόρριψη κάρβουνων – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Τι συστήνει το Τμήμα Δασών

Πυρκαγιά σε κρατικό δάσος μετά από απόρριψη κάρβουνων – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Τι συστήνει το Τμήμα Δασών

Πυρκαγιά εντός του κρατικού δάσους, σε περιοχή Κάτω Αμιάντου – Μέσα Ποταμού, εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/2), σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρεται, η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα, αφού κατέκαψε μικρή έκταση με χαμηλή δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τέσσερα άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα μεγάλο και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πυρκαγιά οφείλεται σε παράνομη και απερίσκεπτη πράξη (απόρριψη κάρβουνων).

Με αφορμή το περιστατικό, το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμή παράκληση στο κοινό να μην προβαίνει σε τέτοιες απερίσκεπτες πράξεις, αφού ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος υφίσταται ακόμη και με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.