ΔΙΕΘΝΗ

Σεούλ: Μας ξεχάσατε με τον πόλεμο στην Ουκρανία - Με μια νέα πυρηνική δομική από τη Β.Κορέα θα αλλάξουν τα πάντα

Σεούλ: Μας ξεχάσατε με τον πόλεμο στην Ουκρανία - Με μια νέα πυρηνική δομική από τη Β.Κορέα θα αλλάξουν τα πάντα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Παρκ Τζιν υποστήριξε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το γεγονός ότι η προσοχή του κόσμου στράφηκε σε αυτόν τον πόλεμο, ενθάρρυναν τη Βόρεια Κορέα η οποία νωρίτερα σήμερα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση αυτή, η πρώτη από την 1η Ιανουαρίου, σηματοδοτεί ξεκάθαρα «την πρόθεση (της Πιονγκγιάνγκ) να προβεί και σε άλλες προκλήσεις», είπε ο Παρκ μιλώντας σε ένα πάνελ, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Εάν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει και έβδομη πυρηνική δοκιμή, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αυτό θα άλλαζε τα πάντα, υπό την έννοια ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να αναπτύξει τακτικούς πυρηνικούς πυραύλους», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, ανακοίνωσε η Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την θάλασσα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε νωρίτερα το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι βαλλιστικός πύραυλος.

Η πρώτη εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας από την 1η Ιανουαρίου γίνεται αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε χθες, Παρασκευή, με μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη, ισχυρή» απάντηση, καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα, εκτόξευσε πρωτόγνωρο αριθμό πυραύλων πέρυσι, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που θα μπορούσαν να πλήξουν οποιαδήποτε τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επανέλαβε τις ετοιμασίες για την πρώτη πυρηνική δοκιμή της από το 2017.

Η Ουάσινγκτον καταδίκασε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν έντονα την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου και είπαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Δήλωση της Άντριεν Γουάτσον, εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε προς τη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, δεν αποτέλεσε άμεση απειλή όμως αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία», ανέφερε.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top