Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΗΣΥ – Έτοιμη να θέσει υποψηφιότητα και η Αννίτα για την Προεδρία
20.02.2023 - 12:17
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού όπως φαίνεται η Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, φαίνεται να κάνει σκέψεις διεκδίκησης της Προεδρίας του κόμματος.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΙΓΜΑ», η κ. Δημητρίου και οι συνεργάτες της είναι συνεχώς στα τηλέφωνα και επικοινωνούν με μέλη της Παράταξης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 100 υπογραφές που απαιτούνται για υποβολή υποψηφιότητας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με στόχο την μείωση των υποψηφίων για την Προεδρία του κόμματος και φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους διεκδικητές για να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους και κατά πόσον κάποιος εξ αυτών θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αφού, όπως αναφέρθηκε, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να τρέξει σε μία εκλογική διαδικασία με 4 υποψηφίους.
Το σκηνικό, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Τρίτη, ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.