Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΗΣΥ – Έτοιμη να θέσει υποψηφιότητα και η Αννίτα για την Προεδρία
20.02.2023 - 12:17
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού όπως φαίνεται η Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, φαίνεται να κάνει σκέψεις διεκδίκησης της Προεδρίας του κόμματος.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΙΓΜΑ», η κ. Δημητρίου και οι συνεργάτες της είναι συνεχώς στα τηλέφωνα και επικοινωνούν με μέλη της Παράταξης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 100 υπογραφές που απαιτούνται για υποβολή υποψηφιότητας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με στόχο την μείωση των υποψηφίων για την Προεδρία του κόμματος και φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους διεκδικητές για να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους και κατά πόσον κάποιος εξ αυτών θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αφού, όπως αναφέρθηκε, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να τρέξει σε μία εκλογική διαδικασία με 4 υποψηφίους.
Το σκηνικό, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Τρίτη, ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές. Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.