Τατάρ: «Δύσκολο να βρεθεί λύση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη»

Τατάρ: «Δύσκολο να βρεθεί λύση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη»

Είναι δύσκολο να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό με τον νεοεκλεγέντα στην προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση που αναμένεται να έχουν οι δύο την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας το πρωί σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί ο Τ/κ ηγέτης  τάχθηκε υπέρ το διαλόγου.

«Εμείς μπορούμε να περάσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που γίνει αποδεχτή η κυριαρχική μας ισότητα. Η Τουρκία υποστηρίζει αυτή την πολιτική μας. Ποτέ δεν μπορείτε να μας επιβάλετε μια λύση λέγοντας ‘αυτό λέει η ΕΕ’, θάβοντας το κεφάλι σας στην άμμο. Η κόκκινη γραμμή μας είναι η κυριαρχία μας», επανέλαβε.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις δηλώσεις για αλλαγή του ονόματος του ψευδοκράτους από «τδβκ» σε «τουρκική δημοκρατία Κύπρου», ο κ. Τατάρ είπε ότι το όνομα του κράτους στον «νότο» - κατά την έκφρασή του - είναι Κυπριακή Δημοκρατία. «Ουδέποτε τους αποκάλεσαν ‘κράτος του νότου’. Για να υπάρξει ισότητα πρέπει να γίνουμε τουρκική δημοκρατία της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline: