ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ομοφοβία. Καταδίκη. Αφασία. Repeat.

Ομοφοβία. Καταδίκη. Αφασία. Repeat.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην εκδήλωση «Πολύχρωμες Οικογένειες» της ACCEPT Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ και πέταξαν φυλλάδια με προσβλητικό περιεχόμενο που έφεραν την υπογραφή Cyprus Traditionalists. Υποτίθεται πως ήταν... φύλακες της παραδοσιακής οικογένειας η οποία μέσα στο αποχετευτικό που έχουν για κεφάλι απειλούνταν από τη... μη παραδοσιακή.

Παραδοσιακά... ηλίθιοι αλλά τι να κάνουμε, τους ανεχόμαστε γιατί αυτή η ομορφιά της δημοκρατίας. Το θέμα είναι πως τότε πέρα από τις αναμενόμενες αντιδράσεις από τους συνήθεις υπόπτους, δεν πετάρισε βλέφαρο. Καταγγελία δεν έγινε στην Αστυνομία παρά μόνο ενημέρωση για το συμβάν οπότε αντιλαμβάνεστε πως η πρώτη δεν μπήκε καν στον κόπο να ερευνήσει. Εδώ καταγγελίες γίνονται και δεν κουνάνε τον κώλο τους ειδικά εάν προέρχονται από ΛΟΑΤΚΙ, μετανάστες ή γυναίκες, θα το κάνουν χωρίς να είναι αναγκασμένοι; Μην τρελαθούμε.

Και φτάνουμε στο χθεσινοβραδινό συμβάν πάλι στο ΤΕΠΑΚ. Και πάλι σε εκδήλωση της ACCEPT-ΛΟΑΤΚΙ. Αυτή τη φορά οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στην αίθουσα δεν πέταξαν φυλλάδια αλλά έβρισαν και απείλησαν τους παρευρισκόμενους, ψέκασαν με πυροσβεστήρα (μάλλον κατάλαβαν “καίει” αντί για γκέι) ενώ γρονθοκόπησαν και έναν 21χρονο που τους ζήτησε τον λόγο. Και τράπηκαν σε φυγή πριν εκραγεί ο εγκέφαλός τους από την παρατεταμένη παραμονή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.  You know the drill: Πύρινες καταδίκες στα σόσιαλ. Επίκληση για εφαρμογή των νόμων. Έρευνα από την Αστυνομία γιατί αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να την αποφύγει. Bonus η μάλλον αστεία -και πέρα για πέρα απελπισμένη- σύνδεση του συμβάντος με το γεγονός ότι ο Χριστοδουλίδης δεν είχε απαντήσει επαρκώς σχετικό ερωτηματολόγιο της ACCEPT. Μήπως να σταματήσουν κάποιοι να χαραμίζουν πολύτιμο αντιπολιτευτικό σάλιο μέχρι actually να αναλάβει Πρόεδρος ο άνθρωπος;

Αστεία φυσικά κατάντησε και η όλη διαδικασία: Ομοφοβικό συμβάν = Καταδίκες = Ήσυχη συνείδηση = Ηρεμία = Νέο ομοφοβικό συμβάν. Που επαναλαμβάνεται με συνέπεια “Μέρας της Μαρμότας”. Έχασα τον λογαριασμό πόσα άρθρα, ποστ ή σχόλια έχω κάνει για το θέμα. Και κάθε φορά που νομίζουμε πως έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά ως κράτος και ως κοινωνία, συνειδητοποιώ πως στην πραγματικότητα πρόκειται για... moonwalking: πάμε μεν προς τα πίσω αλλά τουλάχιστον το κάνουμε με στυλ. Γιατί καλά τα είπε η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού, ότι έφτασε η ώρα όπου τα συγκεκριμένα άρθρα του ποινικού κώδικα για δίωξη των δραστών της επίθεσης με το κίνητρο της προκατάληψης για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα και να μην περιορίζονται μόνο στην θεωρία, όμως όλα καταλήγουν και πάλι στην αφετηρία: Για να διωχθεί ένα ομοφοβικό έγκλημα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί ως τέτοιο. Και όσους νόμους κι αν διαθέτουμε απλά θα κάθονται να μαζεύουν σκόνη αν βρίσκουμε συνεχώς δεκάδες παραθυράκια ή απλές δικαιολογίες για να μην διώκονται αυτά τα εγκλήματα όπως τα αρμόζει.

Μια απλή ματιά στα σχόλια κάτω από την είδηση είναι αρκετή για να χτιστεί ειδική πτέρυγα στις Κεντρικές Φυλακές μόνο για Ηλίθιους Που Ποστάρουν Ρητορική Μίσους Επώνυμα και Δημόσια. Και χωρίς το μουσικό συντριβάνι της μαμάς Άννας (αν και θα τους άξιζε να παίζει από George Michael και Elton John μέχρι Lil Nas X όλη μέρα). Σε πέντε απ’ αυτούς τους μαλάκες να έπεφτε βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης και οι υπόλοιπες κοτούλες θα επέστρεφαν στο κοτέτσι τους. Γιατί τα εγκλήματα είναι εκεί, μπροστά στα μάτια τους, μασκαρεμένα σε “ελευθερία έκφρασης”, “αντίθετη άποψη”, “κανονικότητα” και “φυσιολογικό” όπως χαλουχήθηκαν γενιές και γενιές Κυπραίων με μεγαλύτερο φόβο “μην τους βγει τιγκιτάγκας ο γιος”. Κάντε ένα γκάλοπ ανάμεσα σε νέους γονείς, σε ιδιωτικές συζητήσεις όχι δημόσιες, για το τι είναι χειρότερο να βγει ο γιος σου gay ή εγκληματίας και θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις. Ή και όχι. Προσωπικά έπαψα να εκπλήσσομαι από την οπισθοδρόμηση αυτού του τόπου ήδη από την πρώτη εκλογή Θεμιστοκλέους, ένα κλασικό παράδειγμα επιβράβευσης ομοφοβικής, ρατσιστικής και σεξιστικής συμπεριφοράς.

Η αποφυγή τέτοιων συμβάντων επιτυγχάνεται με σωστή ανατροφή και εκπαίδευση του ανθρώπου από μικρή ηλικία. Και ποιος μου λέτε θα το κάνει αυτό; Η συντηρητική, θρησκόληπτη και πουριτανική δημόσια εκπαίδευση που δεν μπορεί να συμφωνήσει για τη διδασκαλία μιας στοιχειώδους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης; Η διαχρονικά εχθρική απέναντι στην ομοφυλοφιλία θρησκεία και Εκκλησία που ελέγχει τα πάντα; Η επιτήδεια ουδέτερη δεξιά (που κυβερνούσε μια δεκαετία και όπως φαίνεται θα το κάνει για ακόμα μία) η οποία κρύβει το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλάκι για να μην δυσαρεστήσει τόσο τη βάση όσο και την ακροδεξιά της; Το απαθές μεγάλο κομμάτι μιας συντηρητικής στην πλειοψηφία της κοινωνίας (και δεν εννοώ μόνο τους δεξιούς) που μπορεί να μην εχθρεύεται -ανοιχτά τουλάχιστον- τους gay αλλά με τη σιωπή του βοηθάει στο να διατηρούνται “νόρμες”, “κεκτημένα” και “παραδόσεις”; Πώς ακριβώς θα επέλθει η αλλαγή; Με ευχολόγια, αντανακλαστικές καταδίκες και cancel culture;

Τα λέμε στο επόμενο συμβάν. Που ειλικρινά εύχομαι, έτσι όπως κλιμακώνονται, να μην είναι χειρότερο...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top