ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η «Προίκα του Μωρού» - Επωφελήθηκαν πέραν των 2,800 οικογενειών - Ποιοι οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η «Προίκα του Μωρού» - Επωφελήθηκαν πέραν των 2,800 οικογενειών - Ποιοι οι δικαιούχοι

Η Κυβέρνηση αλλάζει αλλά η κοινωνική πολιτική στο Υπουργείο Εργασίας παραμένει όπως και το Σχέδιο «Προίκα του Μωρού» με τις αιτήσεις να συνεχίζουν να γίνονται δεκτές.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το έργο «Προίκα του Μωρού» με προϋπολογισμό €3.6 εκατ. υλοποιείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου από το 2018 με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ) 2014-2020.

Το έργο αποσκοπεί στη μείωση της υλικής στέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών και παιδιών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του έργου είναι οικογένειες που η μητέρα κυοφορεί ή έχουν αποκτήσει παιδί, το οποίο είναι μέχρι δύο ετών, και είναι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Δημοσίου Βοηθήματος ή που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά προβλήματα υλικής στέρησης.

Στις επωφελούμενες οικογένειες παρέχονται δωρεάν καθορισμένα βασικά καταναλωτικά αγαθά (βρεφικός εξοπλισμός, λευκά είδη, είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής και πανιά) για τις ανάγκες των παιδιών τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του πακέτου είναι η συμμετοχή σε δράσεις ενίσχυσης γονικών δεξιοτήτων στο πλαίσιο Συνοδευτικών Μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν την προώθηση ανάπτυξης συμπεριφορών για θετική άσκηση του γονικού ρόλου, την προαγωγή της ευημερίας του παιδιού και την ενεργοποίηση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Μέχρι το τέλος του 2022, οι συνολικές δαπάνες που έχουν πιστοποιηθεί στην ΕΕ ανέρχονται σωρευτικά σε €3.6 εκ. και έχουν επωφεληθεί 2800 οικογένειες.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του έργου θα επεκταθεί και στη νέα προγραμματική περίοδο στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027" με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+, με προϋπολογισμό €2.6 εκατ.

Μεταξύ άλλων, το έργο συμβάλλει και στο έργο του εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στοχεύοντας στην επικαιροποιημένη και σφαιρική κάλυψη αναγκών των πολιτών.

Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Επίσης η αίτηση βρίσκεται και στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top