ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων - Λάρισα: Απομακρύνονται και τα τελευταία βαγόνια από το σημείο - Πέντε τραυματίες ακόμη στην Εντατική

Σύγκρουση τρένων - Λάρισα: Απομακρύνονται και τα τελευταία βαγόνια από το σημείο - Πέντε τραυματίες ακόμη στην Εντατική

Η τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στην Λάρισα έχει συγκλονίσει τη χώρα η οποία έχει βυθιστεί στο πένθος από το πρωί της Τρίτης που έγινε αντιληπτό το μέγθος του δυστυχήματος. Μερικά 24ωρα αργότερα, οι έρευνες και οι εργασίες στο σημείο της τραγωδίας συνεχίζονται, καθώς σήμερα αναμένεται τα ειδικά συνεργεία να απομακρύνουν το 4ο και το 5ο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία των ταυτοποιήσεων των σορών με τη μέθοδο DNA συνεχίζεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται πως η λίστα των νεκρών από την τραγωδία αριθμεί 57 άτομα, ενώ τραγικές σκηνές συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στο Ληξιαρχείο Λάρισας, από όπου εκδίδονται τα πιστοποιητικά θανάτου.

Δεκάδες οικογένειες θρηνούν και κηδεύουν τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή τόσο ξαφνικά και άδικα. Χθες, Παρασκευή έγινε η κηδεία της 34χρονης Αθηνάς από την Κατερίνη. Σήμερα η 23χρονη Ιφιγένεια, η νεαρή φοιτήτρια θα κηδευτεί στα Γιαννιτσά, όπως και η μητέρα δύο παιδιών Βάγια στον Τύρναβο.

Oλοκληρώθηκε η εξέταση DNA όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. από τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών και ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί και οι 57 νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Σώματος, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου έχουν ταυτοποιηθεί από την μέχρι στιγμής εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια 54 νεκροί.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν έχει σταματήσει καθώς, όπως είπε η κ. Δημογλίδου, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία – 5 στην Εντατική

Για την κατάσταση των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ.

Όπως είπε, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν έχουν μείνει στο νοσοκομείο 7 ασθενείς, οι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους κι ένας στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι εννιά σε κοινούς θαλάμους και 4 στην εντατική.

Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα περιστατικό με εγκαύματα στο Παπανικολάου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top