ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την τραγωδία των Τεμπών

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την τραγωδία των Τεμπών

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Απροσπέλαστο είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ήδη στο κέντρο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου προκειμένου να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ με συνθήματα έξω από τη Βουλή.

Δείτε εδώ βίντεο:

Δείτε εδώ βίντεο:

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας. Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν γίνει 14 προσαγωγές από τις Αρχές.

 

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε στις 12:30, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός. Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν 12 με 6 το απόγευμα. Ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν 11 με 5.

Με εντολή της αστυνομίας πάντως οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια.

Τη στήριξή της στην πανεργατική απεργία εξέφρασε η ΓΣΕΕ, και προανήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, τις ώρες των συγκεντρώσεων.

Τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το κέντρο της Αθήνας

Δείτε εδώ βίντεο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top