Τουρκία: Σπρέι πιπεριού κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη για την Ημέρα της Γυναίκας

Τουρκία: Σπρέι πιπεριού κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη για την Ημέρα της Γυναίκας

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει μια ομάδα διαδηλωτών, την ώρα που μια πορεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας κατέληγε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Γυναίκες σφύριζαν και φώναζαν «Δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε», καθώς έσπρωχναν ασπίδες των αστυνομικών, πυροδοτώντας συμπλοκές με την αστυνομία, ενώ το υπόλοιπο πλήθος περίπου 2.000 ανθρώπων διασκορπίστηκε.

Η αστυνομία είχε αποτρέψει το πλήθος να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, αφού οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν πορείες και διαδηλώσεις. Οι τοπικοί σταθμοί του μετρό είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου», φώναζε το πλήθος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. «Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε σε πένθος, είμαστε σε φεμινιστική εξέγερση», έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν διαδηλωτές.

Η πορεία διοργανώθηκε λίγο περισσότερο από δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές, και λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη νότια Τουρκία που σκότωσαν περισσότερους από 52.000 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνεργασία του Υπουργού Γεωργίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Διευθύντριας του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή κινητοποίηση για το σοβαρό αρδευτικό πρόβλημα της Κοιλάδας Χρυσοχούς, σύμφωνα με ανακοίνωση εκ μέρους των αρδευτών από τον κ. Νέστορα Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE