ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Συνωστισμός για αναπληρωτή πρόεδρο και αντιπροέδρους

ΔΗΣΥ: Συνωστισμός για αναπληρωτή πρόεδρο και αντιπροέδρους

Μερικές ώρες πριν την αυριανή έκτακτη εκλογική συνέλευση που θα οδηγήσει στην ανάδειξη του πέμπτου προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου ολοκληρώνουν απόψε Παρασκευή 10/3 τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, με κύριο σύνθημα την περιφρούρηση της ενότητα της παράταξης. Οι δύο διεκδικητές της θέσης του Αβέρωφ Νεοφύτου απέφυγαν την έντονη προεκλογική εκστρατεία, εξαιτίας και του πένθιμου κλίματος που προκάλεσε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, την 1η Μαρτίου.

Ο σύντομος προεκλογικός αγώνας ολοκληρώνεται το βράδυ και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον αριθμό των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες, που θα στηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, καθώς και στα εκλογικά κέντρα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 50 χιλιάδες μέλη, που ήταν εγγεγραμμένα στον εκλογικό κατάλογο μέχρι τις 11 περασμένου Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9 πμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 μμ χωρίς διακοπή σε 79 εκλογικά κέντρα https://ekloges.disy.cy/kalpes/ σε Κύπρο, Αθήνα Θεσσαλονίκη και Λονδίνο (4μμ τοπική ώρα).

Αυξημένο ενδιαφέρον

Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου του ΔΗΣΥ αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες θέσεις στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, δηλαδή του αναπληρωτή προέδρου, των τριών αντιπροέδρων και των αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου. Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου έχουν εξαγγείλει υποψηφιότητα ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών η εξαγγελία ενδιαφέροντος από τον εκ των αντιπροέδρων, βουλευτή Λεμεσού Ευθύμιο Δίπλαρος όπως και από τον τέως υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο. Από το σκηνικό που θα διαμορφωθεί ενδεχομένως να προκύψει ενδιαφέρον και από το τέως ΥΠΕΣ, Νίκο Νουρή. Για τις θέσεις των αντιπροέδρων οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη βουλευτή Σάββια Ορφανίδου, την πρώην βουλευτή Ξένια Κωνσταντίνου, τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο και τον πρώην βουλευτή, Σωτήρη Σαμψών, ενώ ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας ο τέως υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top