Νουρής: Το παρασκήνιο της… Υπουργοποίησης και η κίνηση-ματ από Αβέρωφ

Νουρής: Το παρασκήνιο της… Υπουργοποίησης και η κίνηση-ματ από Αβέρωφ

Όταν ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανακοίνωνε προεκλογικά ότι ο Νίκος Νουρής θα παρέμενε Υπουργός σε περίπτωση νίκης του στις Προεδρικές, είχε προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς.

Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, στη δημοσιοποίηση του ονόματος του τ. Υπουργού Εσωτερικών; Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο παρασκήνιο και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Νίκος Νουρής φέρεται να υποστήριζε παρασκηνιακά άλλον υποψήφιο και μάλιστα είχε συζητήσει το ενδεχόμενο μίας εκ νέου Υπουργοποίησης. Όταν ενημερώθηκε γι αυτή του την κίνηση ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε σε δημόσια τοποθέτησή του στον Νίκο Νουρή, ώστε να τον «κλειδώσει» και να δεσμεύσει τις όποιες κινήσεις του.

Ως εκ τούτου, ο τέως Υπουργός ήταν υποχρεωμένος να στηρίζει και δημόσια πλέον τον κ. Νεοφύτου, ο οποίος έδινε μάχη πρόκρισης στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.