ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έδιωξαν 23 παράνομους μετανάστες - Αποτελεσματική η συνεργασία Αστυνομίας με FRONTEX

Έδιωξαν 23 παράνομους μετανάστες - Αποτελεσματική η συνεργασία Αστυνομίας με FRONTEX

Την επιστροφή 23 υπηκόων τρίτης χώρας που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης για τη χώρα τους, στο πλαίσιο συντονισμένης, κοινής επιχείρησης αναγκαστικής επιστροφής που διοργανώθηκε από τον οργανισμό FRONTEX, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αστυνομία Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, μέσω της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν πέραν της Κύπρου η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Σουηδία, επαναπατρίστηκαν συνολικά 67 υπήκοοι τρίτης χώρας.

Σημειώνεται επίσης πως η Κύπρος επιλέχθηκε για πρώτη φορά ως το κομβικό σημείο της επιχείρησης της FRONTEX, με τις αποστολές των υπολοίπων χωρών να φθάνουν στην Κύπρο, όπου επιβιβάστηκαν στο κυρίως αεροσκάφος της επιχείρησης και αναχώρησαν για τον τελικό προορισμό της αποστολής.

Προστίθεται πως την αποστολή συνόδευσαν 34 μέλη της Αστυνομίας, καθώς και 13 αξιωματούχοι του FRONTEX (FRONTEX Return Escort and Support Officers).

Η Αστυνομία αναφέρει επίσης πως σε δεύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού, η οποία διεξήχθη επίσης την Τρίτη, επέστρεψαν στη χώρα τους άλλοι οκτώ υπήκοοι της ίδιας τρίτης χώρας που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο.

Συμπληρώνεται πως από την αρχή της χρονιάς έχουν επαναπατριστεί 1.680 υπήκοοι τρίτων χωρών μέσω των εθελούσιων και αναγκαστικών διαδικασιών επιστροφής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top