Ιράν: 26 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες στη Γιορτή της Φωτιάς - Το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι - Βίντεο

Ιράν: 26 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες στη Γιορτή της Φωτιάς - Το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι - Βίντεο

Αυξημένος κατά 22% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν ο φετινός απολογισμός των θυμάτων σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη Γιορτή της Φωτιάς, η οποία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη στο Ιράν.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IRNA, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 4.368 τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το βράδυ της τελευταίας Τρίτης προς Τετάρτη πριν από την ιρανική πρωτοχρονιά (Νορούζ), πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε δημόσιους χώρους. Πολλοί πηδούν πάνω από φωτιές (σ.σ. έθιμο που θυμίζει τους «αναστενάρηδες» στην Ελλάδα) και ρίχνουν πυροτεχνήματα για να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει. Οι Ιρανοί γιορτάζουν την έλευση του νέου έτους την 21η Μαρτίου.

Οκτώ στα δέκα περιστατικά τραυματισμών αφορούσαν άνδρες ηλικίας έως 79 ετών, ενώ το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι (6-18 ετών), σύμφωνα με τις ιρανικές υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE