Ιράν: 26 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες στη Γιορτή της Φωτιάς - Το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι - Βίντεο

Ιράν: 26 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες στη Γιορτή της Φωτιάς - Το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι - Βίντεο

Αυξημένος κατά 22% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν ο φετινός απολογισμός των θυμάτων σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη Γιορτή της Φωτιάς, η οποία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη στο Ιράν.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IRNA, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 4.368 τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το βράδυ της τελευταίας Τρίτης προς Τετάρτη πριν από την ιρανική πρωτοχρονιά (Νορούζ), πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε δημόσιους χώρους. Πολλοί πηδούν πάνω από φωτιές (σ.σ. έθιμο που θυμίζει τους «αναστενάρηδες» στην Ελλάδα) και ρίχνουν πυροτεχνήματα για να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει. Οι Ιρανοί γιορτάζουν την έλευση του νέου έτους την 21η Μαρτίου.

Οκτώ στα δέκα περιστατικά τραυματισμών αφορούσαν άνδρες ηλικίας έως 79 ετών, ενώ το 44% των τραυματιών είναι ανήλικοι (6-18 ετών), σύμφωνα με τις ιρανικές υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναστασιάδης κατά Αρχής Διαφθοράς: «Πρωτόγνωρα ευρήματα» και αιχμές για «λαϊκά δικαστήρια»

Αναστασιάδης κατά Αρχής Διαφθοράς: «Πρωτόγνωρα ευρήματα» και αιχμές για «λαϊκά δικαστήρια»

Πολυσέλιδη παρέμβαση του τέως Προέδρου για το πόρισμα γύρω από το «Κράτος Μαφία». Αμφισβητεί τις εισηγήσεις για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, καταγγέλλει «πλάνη περί τα γεγονότα» και θέτει ζήτημα Κράτους Δικαίου

BEST OF TOTHEMAONLINE