ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alert! Κίτρινη προειδοποίηση για τον καιρό – Μίνι καύσωνας

Alert! Κίτρινη προειδοποίηση για τον καιρό – Μίνι καύσωνας

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή, 2.8.2015. Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, που σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το κοινό. Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν μέχρι την Τρίτη.

Στην κίτρινη προειδοποίηση, που εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία , αναφέρεται ότι από το μεσημέρι μέχρι τις 17.00 η θερμοκρασία καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη. 
 
Κίτρινη προειδοποίηση: Ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος. Τα καιρικά φαινόµενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά µε δραστηριότητες που εκτίθενται σε µετεωρολογικούς κινδύνους. Χρειάζεται συχνή ενηµέρωση σχετικά µε τις αναµενόµενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων κινδύνων.


  

Αναλυτικά η πρόβλεψη για το καιρό 

Eποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσουν την περιοχή τις επόμενες μέρες. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα εμφανίζονται από το μεσημέρι είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και μετά το μεσημέρι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται τοπικά να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα εμφανίζονται τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις από το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top