Πρωθυπουργός Ρωσίας: «Η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης»

Πρωθυπουργός Ρωσίας: «Η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης»

Η ρωσική οικονομία άντεξε τις κυρώσεις της Δύσης το 2022 και επιστρέφει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η προηγούμενη χρονιά ήταν «μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», είπε ο Μισούστιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή). «Ας είμαστε ρεαλιστές, η πίεση από το εξωτερικό είναι απίθανο να αμβλυνθεί. Ωστόσο, αναμένουμε ότι από το 2024 η περίοδος προσαρμογής θα τελειώσει και η Ρωσία θα επιστρέψει στο μονοπάτι της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης», υπογράμμισε.

Επισημαίνοντας ότι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν δυναμική ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας το 2023, ο πρωθυπουργός Μισούστιν αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών, την ενίσχυση της οικονομικής και τεχνολογικής ανεξαρτησίας της χώρας, την ανάπτυξη υποδομών με έμφαση στον τομέα των μεταφορών, την οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με φιλικές χώρες και την αναζήτηση νέων εταίρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.