Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 700 μετανάστες

Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 700 μετανάστες

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε σήμερα περίπου 750 μετανάστες σε δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας.

Η πρώτη επιχείρηση αφορούσε αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 295 παράτυποι μετανάστες, που εντοπίστηκε σε απόσταση 167 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καλαβρίας.

Η δεύτερη αφορούσε αλιευτικό σκάφος με περίπου 450 επιβαίνοντες, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί 185 χιλιόμετρα ανατολικά της Σικελίας. Σε αυτήν την επιχείρηση συμμετείχαν επίσης τρία φορτηγά πλοία και ένα σκάφος της Frontex, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής.

Το ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας, με τους 88 νεκρούς μετανάστες και τους τουλάχιστον 10 αγνοούμενους, προκάλεσε έντονες επικρίσεις για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε στις 9:00 το πρωί, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE