ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η περιπέτεια της υγείας του δημοσιογράφου Σταύρου Κυπριανού – «Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία…»

Η περιπέτεια της υγείας του δημοσιογράφου Σταύρου Κυπριανού – «Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία…»

Για την περιπέτεια της υγείας του, η οποία ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο δημοσιογράφος Σταύρος Κυπριανού.

«Είναι μια περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και είχε ως κατάληξη την μεταμόσχευση ύπατος, ήταν η μόνη θεραπεία που προσφερόταν για τους Κύπριους ασθενείς, παρόλο που στον υπόλοιπο κόσμο μπορούσε να χορηγηθεί ένα φάρμακο που σταματούσε την εξέλιξη της ασθένειας», είπε συγκεκριμένα.

«Στην Κύπρο ήταν ακριβό για να το δώσουν στους ασθενείς και καταλήξαμε στη μεταμόσχευση μέσω της οποίας μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία θεωρώ ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη, πρέπει να την εκμεταλλευτώ και εγώ αλλά και το κράτος που με έστειλε και δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό και για μένα και για τους υπόλοιπους ασθενείς για να επιστρέψουμε υγιείς και να είμαστε παραγωγικοί στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι επιστρέφοντας στην Κύπρο με την πάροδο κάποιων ετών διαπίστωσε ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας δεν είναι η ίδια σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, «είναι πολύ κατώτερη», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ύπατος σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες παρακολουθούνται από ειδικούς γιατρούς. Ζητούμε το αυτονόητο. Να δημιουργηθεί μια κλινική αναφοράς, μια κλινική ύπατος σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, το οποίο να στελεχώνεται με τις ανάλογες ειδικότητες και να μας δίνεται η ευκαιρία να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανές παρενέργειες από τη μεταμόσχευση, την ανοσοκαταστολή, την απόρριψη του μοσχεύματος και να έχουμε μια ποιοτική αντιμετώπιση», σημείωσε.

Όσο αφορά την εμπειρία του πριν από 10 χρόνια, ο κύριος Κυπριανού, επισήμανε ότι «ο γιατρός που με διέγνωσε τότε, ακολούθησε ένα πρωτόκολλο. Να αιτηθεί το φάρμακο. Το υπουργείο απέρριψε το αίτημα γιατί ήταν ένα φάρμακο που είχε μόλις αδειοδοτηθεί και δεν υπήρχε τεκμηρίωση. Δεν παλέψαμε, κακώς, πήγαμε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία»

«Όταν βγήκαμε ενωμένοι από την Αγγλία και διεκδικήσαμε το φάρμακο, τότε συγκινήθηκαν όλοι, και ανέλαβε πρωτοβουλία ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έτρεξαν οι διαδικασίες και ευτυχώς χορηγείται πλέον το φάρμακο αυτό και τα φάρμακα νέας γενιάς», κατέληξε.  

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θωρακίζονται» οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης ακινήτων – Πόσο θα μειώνονται μετά από ανεπιτυχή πλειστηριασμό

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top