ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Οδυσσέα-Λοττίδου για… σεξιστική επίθεση – «Ντροπή της»

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Οδυσσέα-Λοττίδου για… σεξιστική επίθεση – «Ντροπή της»

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και της Επιτρόπου Διοικήσεως, Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη, με αφορμή τα όσα λέχθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής (5/4) συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Αφορμή, σύμφωνα και με ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφορά της Επιτρόπου Διοικήσεως ότι ο Γενικός Ελεγκτής ανήρτησε στο Twitter μήνυμα σεξιστικού περιεχομένου εναντίον της.

Συγκεκριμένα η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει: «Κατηγορηματικά διαψεύδουμε την παντελώς απαράδεκτη αναφορά της Επιτρόπου Διοικήσεως ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ότι δήθεν ο Γενικός Ελεγκτής ανήρτησε οποτεδήποτε στο Twitter ή αλλού μήνυμα σεξιστικού περιεχομένου εναντίον της, ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου».

Την εν λόγω ανάρτηση αναδημοσίευσε ο Γενικός Ελεγκτής, γράφοντας από πάνω «ντροπή της».

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, αφήνει αιχμές σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε πριν από τη λήψη της απόφασης για επαναδιορισμό της κ. Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών και Επιτρόπου Διοικήσεως στην οποία προσκλήθηκε και παρέστη ο Γενικός Ελεγκτής, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει τα ακόλουθα:

(α) Με βάση τον περί Επιτρόπου Διοικήσεως Νόμο (Ν.3/1991), ο Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων («ο Επίτροπος Διοικήσεως») διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου και με προηγούμενη σύμφωνη απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

(β) Η Ελεγκτική Υπηρεσία έλαβε επώνυμη καταγγελία με στοιχεία κατά προσώπου που ήταν υποψήφιο για διορισμό στη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως. Καθηκόντως διαβίβασε αυτήν και άλλα ενώπιον της στοιχεία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, με την παράκληση προς την τελευταία όπως διασφαλίσει ότι η κυκλοφορία της επιστολής στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει με τήρηση των διαδικασιών κυκλοφορίας διαβαθμισμένων εγγράφων εμπιστευτικού χαρακτήρα.

(γ) Όπως προκύπτει από τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου που στάλθηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, και όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα, δυστυχώς η επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αν και έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα, δεν είχε ενώπιον του όλα τα στοιχεία όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλουν οι αρχές της διαφάνειας και χρηστής διοίκησης.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται για σκοπούς ενημέρωσης των πολιτών, εφόσον η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Επιτρόπου Διοικήσεως είναι ήδη ενήμερη για το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top