ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταζητούμενος από τις ΗΠΑ φέρεται να διέφυγε στα κατεχόμενα - Τον ψάχνουν για σωρεία αδικημάτων που διαπράχθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια

Καταζητούμενος από τις ΗΠΑ φέρεται να διέφυγε στα κατεχόμενα - Τον ψάχνουν για σωρεία αδικημάτων που διαπράχθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια

Στα κατεχόμενα φέρεται να διέφυγε, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρας ηλικίας 56 ετών ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον Φεβρουάριο, αφού εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Ηνωμένες Πολιτείες για διάφορα αδικήματα που φαίνεται να διαπράχθηκαν από το 2015 μέχρι και φέτος.

Όπως ανέφερε ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «ο 56χρονος από το Ισραήλ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 16 Φεβρουαρίου 2023, στη βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για αδικήματα που αφορούν εξαγωγή όπλων, συνωμοσία προς διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, ψευδείς δηλώσεις, και άλλα συναφή αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2015 – 2023».

Πρόσθεσε ότι «μετά τη σύλληψη του ο 56χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του. Στις 25 Φεβρουαρίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, διέταξε όπως ο ύποπτος αφεθεί ελεύθερος μέχρι την επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 3 Απριλίου, υπό όρους. Συγκεκριμένα διέταξε όπως παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από την Δημοκρατία, καταβάλει το χρηματικό ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, υπογράψει αξιόχρεος εγγυητής ποσό ύψους 250 χιλιάδων ευρώ και υπογράφει δυο φορές την ημέρα στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Πάφου».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «στις 28 Μαρτίου, ο 56χρονος κατάφερε να εκπληρώσει τους όρους που έθεσε το Δικαστήριο, δηλαδή να καταθέσει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, ενώ αξιόχρεος εγγυητής υπέγραψε για 250 χιλιάδες ευρώ. Μετά την εκπλήρωση των συγκεκριμένων όρων ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος».

Ωστόσο, σημείωσε «το απόγευμα της 28ης Μαρτίου, ο δικηγόρος του 56χρονου μετέβη στην Αστυνομία Πάφου και ανέφερε ότι ο πελάτης του απουσίαζε, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει και ανησυχούσε μήπως έπαθε κάτι. Στις 3 Απριλίου που ήταν ορισμένη η επόμενη δικάσιμος, ο 56χρονος δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα το Σώμα να προχωρήσει στην κατάσχεση των 150 χιλιάδων ευρώ που κατέβαλε και να δεσμεύσει το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ και περιουσία του αξιόχρεου εγγυητή».

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιασεμή «το Δικαστήριο είχε ορίσει την 10η Απριλίου ως επόμενη δικάσιμο και οι δικηγόροι του 56χρονου ανέφεραν ενώπιον του Σώματος πως δεν ευθύνεται ο αξιόχρεος εγγυητής για το γεγονός ότι ο ύποπτος δεν παρουσιάστηκε για έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του στις ΗΠΑ και ζήτησαν να ενημερωθούν για τη δέσμευση των 250 χιλιάδων ευρώ που είχε υπογράψει. Το Δικαστήριο αποφάσισε πως εάν ο αξιόχρεος εγγυητής καταβάλει τις 250 χιλιάδες ευρώ εγγύηση, τότε θα προχωρούσε στην αποδέσμευση της περιουσίας του».

Ανέφερε ακόμα ότι «από τότε άρχισε στο Δικαστήριο Λάρνακας, η καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο, το Δικαστήριο προχώρησε στην έκδοση ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του 56χρονου άνδρα».

Όσον αφορά τον ύποπτο, ο κ. Χατζηγιασεμή είπε πως «το όχημα του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη περιοχή της Ορόκλινης που γειτνιάζει με την Πύλα και φαίνεται πως από εκεί εισήλθε στις κατεχόμενες περιοχές καταφέρνοντας έτσι να διαφύγει από το έδαφος της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top