ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στην Ελλάδα: Οι 29 ημέρες έως τις κάλπες – Το πλάνο Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία

Εκλογές στην Ελλάδα: Οι 29 ημέρες έως τις κάλπες – Το πλάνο Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία

Ο σχεδόν ένας μήνας που απομένει έως την 21η Μαΐου θα είναι ένα διάστημα που το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κάθε δευτερόλεπτο έτσι ώστε να μεταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί το μήνυμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Αυτό αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα για την κάλπη της απλής αναλογικής.

«Οι εκλογές αυτές έχουν πολλά καινούρια χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή 430.000 νέων ψηφοφόρων αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσει και νέα αναμέτρηση», δήλωνε στο newsbeast.gr υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Ήδη από χθες ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την μετάβασή του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη των εκλογών και το τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες αναχώρησε για τα Χανιά όπου πραγματοποίησε την πρώτη του ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Έργα, έργα, έργα

Όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα και ήταν ακόμα πιο ορατό στα Χανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνεται στους πολίτες χωρίς κορώνες και προσωπικές επιθέσεις. Αυτό που θα επιδιώξει με πιο έντονο τρόπο όσο περνάει ο καιρός θα είναι να αναδειχθεί το έργο της κυβέρνησης τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντά στις προκλήσεις ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δυνατόν να μην προειδοποιούμε τους πολίτες ότι αν επιχειρήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση ηττημένων είναι πιθανό να κλείσουν ξανά τις τράπεζες! Έτσι κι αλλιώς το παραδέχονται δημόσια», σχολίαζαν στην οδό Πειραιώς με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αυτό που επισημαίνεται από ανθρώπους στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι ότι θα δοθεί έμφαση στον καθαρό λόγο απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί και πάλι τον ολισθηρό δρόμο του ταξίματος χωρίς όμως αντίκρισμα και χωρίς σχέδιο. Δρόμος, ο οποίος θα οδηγήσει με βεβαιότητα είτε σε νέα σκληρή φορολογία, είτε σε νέα μνημόνια.

Η κατάληξη του χθεσινού μηνύματος του πρωθυπουργού συνοψίζει όπως λένε την ουσία της πολιτικής του: «Μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου με αφορμή τη σημερινή θεσμική διαδικασία. Με την ειλικρίνεια που σας μιλώ εδώ και 4 χρόνια. Και με ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έμεινα πιστός στο καθήκον μου. Δίχως να κρύβομαι πίσω από τις άσχημες στιγμές, που πρέπει να γίνονται όλο και λιγότερες. Και επιμένοντας στις καλές, που οφείλουμε να τις κάνουμε περισσότερες».

Το εκλογικό ημερολόγιο

Σε επίπεδο διαδικασιών, σήμερα θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας η νέα υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, η οποία θα πάρει την θέση του Μάκη Βορίδη, καθώς θα είναι υποψήφιος. Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίστηκε επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Επίσης, έως τις 26 Απριλίου κάθε κόμμα θα πρέπει με γραπτή δήλωση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δηλώσει το όνομα και το έμβλημά του για όλη την Επικράτεια.

Από σήμερα ξεκίνησαν οι περιορισμοί των εμφανίσεων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Κάθε υποψήφιος μπορεί να εμφανιστεί μια φορά σε εθνικής εμβέλειας και 2 φορές σε περιφερειακής.

Με τον κωδικό που θα δοθεί επίσης σε κάθε κόμμα θα μπορούν οι υποψήφιοι βουλευτές να επικυρώνουν ψηφιακά την αίτηση δήλωσης υποψηφιότητας. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά.

Επόμενη κομβική ημερομηνία είναι η 3η Μαΐου όταν το Ά Τμήμα του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση θα ελέγξει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κυρίως όσον αφορά στο «Εθνικό κόμμα – Έλληνες» το λεγόμενο και κόμμα Κασιδίαρη για να κατέλθει στις εκλογές.

Δημοσκοπήσεις και συγκεντρώσεις επιτρέπονται έως το βράδυ της 19ης Μαΐου.

Ο μαραθώνιος περιοδειών Μητσοτάκη

Εκτός του Μεγάρου Μαξίμου θα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο ο πρωθυπουργός, καθώς σκοπεύει να επισκεφθεί όχι μόνο «κάστρα» της ΝΔ αλλά και περιοχές που υπάρχει ανάγκη να ανεβάσει τα ποσοστά της η παράταξη σε σχέση με το 2019.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ρέθυμνο. Εκεί, να θυμίσουμε η ΝΔ έχασε την πρωτιά για 200 ψήφους.

Την Δευτέρα 24 Απριλίου θα βρεθεί στο Αιγάλεω, έναν δήμο στον δυτικό τομέα της Αθήνας, την Τρίτη 25/04 στην Βοιωτία, την Τετάρτη 26/04 θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της ΝΔ στον «Ελληνικό Κόσμο» και την Πέμπτη 27/04 θα βρεθεί στην Καβάλα και την Ξάνθη. Την Παρασκευή 28/04 θα βρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Φωκίδα, μια μονοεδρική περιφέρεια την οποία είχε κερδίσει το 2019 η ΝΔ.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ από τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top