ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χτύπησε τα παιδιά η πνευμονία - «Είχαμε τόσα περιστατικά όσα τα τελευταία 5 χρόνια»

Χτύπησε τα παιδιά η πνευμονία - «Είχαμε τόσα περιστατικά όσα τα τελευταία 5 χρόνια»

Από πνευμονία ταλαιπωρούνται τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, είναι ασυνήθιστα υψηλός ο αριθμός των περιστατικών πνευμονίας για την εποχή. «Αθροιστικά δεν έχουμε αντιμετωπίσει τόσα περιστατικά όσα τα τελευταία 5 χρόνια. Υπήρχαν μάλιστα και σοβαρές πνευμονίες με επιπλοκές όπως πλευριτική συλλογή υγρού και ορισμένα παιδιά χρειάστηκε να οδηγηθούν στο χειρουργείο μέχρι και δύο φορές», σημείωσε ο Δρ Αβραάμ Ηλία.

Πρόσθεσε πως «η πληρότητα των θαλάμων βρίσκεται στο 80%, που είναι υψηλή για την περίοδο αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν προκαλεί ανησυχία. Είχαμε από ότι φαίνεται ένα δύσκολο χειμώνα με λοιμώξεις κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα Είχαμε αρκετά περιστατικά πνευμονίας, διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής νόσου, γρίπης Α και Β καθώς και οξείας βρογχιολίτιδας που προκαλείται από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV)», σημείωσε.

Στα θετικά καταγράφεται η μείωση των διαφόρων περιστατικών. «Από ότι φαίνεται οι λειμώξεις αυτές υποχωρούν και αναμένεται καθώς βελτιώνεται ο καιρός», ανέφερε. Όσον αφορά τον κορωνοϊό, τα περιστατικά είναι μεμονωμένα. «Έχουμε ένα με δύο κρούσματα που τυγχάνουν νοσηλείας την ημέρα. Φαίνεται πως το παρόν στάδιο, ο κορωνοϊός είναι ελεγχόμενος, είπε.

«Δεν χρειάζεται πανικός από τους γονείς. Είμαστε στο τέλος των λοιμώξεων και το ανοσοποιητικό των παιδιών θα επανέλθει μετά την παρατεταμένη απομόνωση τους λόγω της πανδημίας. Η κατάσταση τους επόμενους μήνες αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top