ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκστρατεία επιθεώρησης στη μεταποίηση αρχίζει το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας

Εκστρατεία επιθεώρησης στη μεταποίηση αρχίζει το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας

Εκστρατεία επιθεωρήσεων στη μεταποίηση τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Νοέμβριο 2023, πραγματοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξαιτίας του ψηλού δείκτη συχνότητας και της σοβαρότητας εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν σε δραστηριότητες του τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ, η εκστρατεία σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε σχέση με τις κυριότερες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών και επικίνδυνων συμβάντων που συμβαίνουν στη μεταποίηση. Όπως αναφέρει, οι κυριότερες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών περιλαμβάνουν ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, απροφύλακτα ή εκτεθειμένα επικίνδυνα μέρη μηχανημάτων και εξοπλισμών, αναθυμιάσεις ή σκόνες επικίνδυνων ουσιών, μη ασφαλή εκτέλεση εργασιών κοπής και συγκόλλησης μετάλλων και παράλειψη εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά τις εργασίες σε ύψος.

"Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στην εν λόγω οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, καθώς και η διασφάλιση δίκαιου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων", υπογραμμίζει το ΤΕΕ, σημειώνοντας ότι η εκστρατεία αποσκοπεί στον έλεγχο συμμόρφωσης των εργοδοτών με τις σχετικές διατάξεις της Νομοθεσίας για την παροχή τεκμηριωμένης εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας και υγείας, εφαρμογή συστήματος διαχείρισης των κινδύνων, τον καθορισμό και την εφαρμογή, με βάση τη γραπτή εκτίμηση κινδύνου, μέτρων προστασίας και πρόληψης.

Σημειώνει επίσης ότι για σκοπούς πληροφόρησης, κατάλογος των σημείων ελέγχου μαζί με τις αντίστοιχες επεξηγήσεις των βασικών κινδύνων και μέτρων προστασίας και πρόληψης, στα οποία εστιάζεται η φετινή εκστρατεία, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Για πρόσθετες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την αρμόδια Λειτουργό Επιθεώρησης Εργασίας, Μαρίνα Κουγιάλη στα τηλ. 22405612 / 22405623 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected].

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top