ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύναψη «συμφωνίας ΑΟΖ» με το ψευδοκράτος ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Σύναψη «συμφωνίας ΑΟΖ» με το ψευδοκράτος ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τη σύναψη «συμφωνίας» οριοθέτησης «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» (ΑΟΖ) μεταξύ Τουρκίας και «τδβκ» ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικού συλλαλητηρίου στην πόλη Κιρκλάρελι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας της Kıbrıs Postası.

Όπως αναφέρεται σε βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το έργο της κυβέρνησης Έρντογαν με θέμα «Τα κάναμε αυτά», η Τουρκία υπέγραψε «συμφωνία ΑΟΖ» με την «τδβκ».

Στο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία ανοικτή πηγή στην «τδβκ» στην οποία να αναφέρεται ότι έγινε μια τέτοια «συμφωνία» οριοθέτησης «ΑΟΖ», σε αντίθεση με τη «συμφωνία» για την «υφαλοκρηπίδα» που συνήψαν στο θέμα των θαλασσίων αρμοδιοτήτων και του διαμοιρασμού.

Η «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στην Μεσόγειο» η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της «τδβκ» το 2011, κατατέθηκε εκ μέρους της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, υπενθυμίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι εδώ και ορισμένο χρονικό διάστημα, ειδικοί τόνιζαν ότι έπρεπε να γίνει και συμφωνία σε σχέση με την ΑΟΖ, ότι η Τουρκία έπρεπε να ανακηρύξει ΑΟΖ στην Μεσόγειο και ότι αυτό το σκέλος ήταν ελλιπές.

«Σε περίπτωση που έχει γίνει μια τέτοια συμφωνία, χρειάζεται έγκριση της ‘βουλής’ σύμφωνα με το άρθρο 90 του συντάγματος της τδβκ», επισημαίνει η Kıbrıs Postası, η οποία εξηγεί στη συνέχεια τι σημαίνει σύναψη συμφωνίας για καθορισμό ΑΟΖ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top