ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Θα μπορούσε να ήταν η κόρη του Μάκη

Θα μπορούσε να ήταν η κόρη του Μάκη

Αν ο ΔΗΣΥ ανήκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο Δίπλαρος θα ήταν ήδη στα κανάλια για να πει ένα μπράβο στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το φιάσκο με τη 19χρονη σύμβουλο γιατί έτσι αντιλήφθηκε το λάθος και έσπευσε αμέσως να το διορθώσει παρέα με τον Γενικό Ελεγκτή.

Όμως ο ΔΗΣΥ δεν ανήκει στην κυβέρνηση (όχι ακόμα τουλάχιστον) και κανένα στέλεχος των συγκυβερνώντων κομμάτων δεν τόλμησε να εκφράσει τη διαβόητη Διπλάρειο Λογική - είπαμε αλλά προφανώς δεν είναι τόσο απελπισμένοι!

Ο Χριστοδουλίδης όμως έδειξε πως, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, δεν χρειάζεται ένα δεκανίκι σαν τον Δίπλαρο. Απεναντίας επιστράτευσε ένα εργαλείο που αποτελούσε κόκκινο πανί για τον τέως: τον Γενικό Ελεγκτή. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε μια σπάνια -και ομολογουμένως αμφιλεγόμενη- κίνηση, εμφανίστηκε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και εκτελώντας ουσιαστικά χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοίνωσε(!) στους δημοσιογράφους τη βούληση του τελευταίου “για άμεση σύνταξη νομοσχεδίου για το θέμα των συμβούλων στα πρότυπα του νόμου για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες” προσθέτοντας ότι “ο νόμος αυτός θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή θεωρώντας πως τα κριτήρια θα υιοθετηθούν όπως είναι και θα γίνει έλεγχος από τώρα πριν γίνει καν νόμος αν όλοι αυτοί οι συνεργάτες που έχουν προσληφθεί, πληρούν τα κριτήρια και αν δεν τα ικανοποιούν θα γίνει τερματισμός της σύμβασης”.

Έξυπνη κίνηση. Ο Οδυσσέας αν και πολωτικό πρόσωπο με φανατικούς υποστηρικτές και παθιασμένους πολέμιους έχει γενικά μια θετική εικόνα, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως θεσμός, ειδικά μετά τον ανελέητο πόλεμο που του κήρυξε ο Αναστασιάδης. Βγάζοντάς τον μπροστά -κυριολεκτικά- ο Χριστοδουλίδης πέρασε το μήνυμα “κοιτάξτε, συνεργάζομαι με τον Ελεγκτή άρα είμαι καθαρός και έντιμος” ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε “λύση” για το φιάσκο των προσλήψεων συμβούλων και συνεργατών με μαγικό ραβδάκι, ή ορθότερα, βγάζοντας λαγό απ’ το καπέλο. Γιατί αν πραγματικά ήθελε να είναι διαφορετικός από τους άλλους, θα προχωρούσε σε αξιοκρατικούς διορισμούς ούτως ή άλλως χωρίς να εκμεταλλευτεί τις τρύπες του συστήματος-γραβιέρας. Τώρα αναγκάζεται να κλείσει τις τρύπες και να περάσει νόμο επειδή έσκασε το θέμα στα μούτρα του και όχι γιατί το ήθελε πραγματικά. Απλά δεν μπορεί να πιπιλήσει την καραμέλα “το έκαναν όλοι οι άλλοι”, γιατί αφενός την καταέγλειψε πρώτο το ΔΗΚΟ που έχει σπουδάσει το είδος (επίσης ίου, αηδία) κι αφενός έρχεται σε αντίθεση με το προφίλ του “διαφορετικού” και “αντισυστημικού” που καλλιεργούσε προεκλογικά.

Όσο για το ΔΗΚΟ, που σήμερα έχει γενέθλια, κλείνει 47 χρόνια παρουσίας "εκτός παραδοσιακού πολιτικού συστήματος" (αστείο φυσικά, δείτε παρακάτω) το τερμάτισε με το tweet του Προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου:

 

 

Καλύτερα να άφηνε τον Σενέκη να εκτίθεται, εκείνος τουλάχιστον ούτε ο ίδιος δεν δείχνει να πολυπαίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Ας προσπεράσουμε το ότι ο Νικόλας βλέπει την αφεντιά του και το ΔΗΚΟ, ένα κόμμα χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία που ιδρύθηκε, καθιερώθηκε και επιβιώνει με γνώμονα το ρουσφέτι και την παρασιτική παραμονή στην εξουσία... "εκτός παραδοσιακού πολιτικού συστήματος" (γελάνε και τα μπετά μαλάκα μου) κι ας εστιάσουμε στο δακρύβρεχτο Μαρθαβουρτσικό "θα μπορούσε να είναι η κόρη οποιουδήποτε από εμάς". Αν μη τι άλλο πέτυχε το "εμάς". Σαφώς και κόρη ΣΑΣ. Γιατί προφανώς και δεν ανατρέφουμε όλοι τα παιδιά μας με τη λογική "βάλε φωτο προφίλ αγκαλιά με τον Πρόεδρο για να διοριστείς χωρίς προσόντα 'σύμβουλος" σε Υπουργείο με 30.000 ετησίως" και μετά να την αφήνουμε τρεις μέρες βορά στον ιντερνετικό όχλο, μέχρι να θυμηθούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να μεταφέρουμε -ανεπιτυχώς- τη συζήτηση αλλού. Δεν είμαστε όλοι εθισμένοι στο βόλεμα, την αναξιοκρατία, τον νεποτισμό και το βύσμα. Δεν είμαστε όλοι σαν τον "Μάκη", ξέρεις, τον ίσως πιο αντιπροσωπευτικό ΔΗΚΟϊκό που βγάλατε στη φόρα άθελά σας και μετά τρέχατε να εξαφανίσετε.

Και σαν να παρατράβηξε αυτή η εργολαβική υπεράσπιση της χαμένης τιμής της κυβέρνησης-Καταρίνας Μπλουμ από το ΔΗΚΟ; Ξεφτιλίζονται σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι μήπως και το όλο σκηνικό με τη 19χρονη το έστησε ο Μάριος Καρογιάν. Δεν θα είναι και η πρώτη μπανανόφλουδα που θα πατήσουν...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top