ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα σκαριά νέο ωράριο λειτουργίας υποστατικών: Έντονες οι αντιδράσεις – «Θα καταστρέψει τη χώρα μας…θα μας πάει χρόνια πίσω»  

Στα σκαριά νέο ωράριο λειτουργίας υποστατικών: Έντονες οι αντιδράσεις – «Θα καταστρέψει τη χώρα μας…θα μας πάει χρόνια πίσω»   

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται στα σκαριά και αφορά την αλλαγή ωραρίων λειτουργίας υποστατικών.

Ο  Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, Φάνος Λεβέντης σε δηλώσεις του στο ThemaOnline εξήγησε ότι αυτό είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι υπό συζήτηση και βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο διαβούλευσης.

«Με αυτό το νομοσχέδιο αλλάζει το όνομα του νόμου με το οποίο επίσης διαφωνούμε και από περι κέντρων αναψυχής νόμος μετατρέπεται σε κέντρα εστίασης και διασκέδασης. Προσπαθεί να δώσει το δικαίωμα μόνο σε ένα κλάδο να προσφέρει διασκέδαση. Σε συνδυασμό με τα ωράρια τα οποία προτείνονται και είναι καταστροφικά μας βρίσκει να διαφωνούμε κάθετα και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην προχωρήσει η πρόνοια αυτή», είπε συγκεκριμένα.

«Στην ουσία αφαιρεί αρκετές ώρες από τις υφιστάμενες ώρες λειτουργίας στα εστιατόρια, στις ταβέρνες και τις καφετέριες και θα τα υποχρεώνει να κλείνουν στη μία ενώ επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας των μουσικοχορευτικών κέντρων μέχρι τις 5:30. Ενδιάμεσα δημιουργεί και μια άλλη κατηγορία, τα μπαράκια, τα οποία θα κλείνουν στις 2:30», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «υπάρχουν και αρκετοί επιχειρηματίες που έχουν τέτοιους χώρους που επίσης διαφωνούν»

«Δεν έχει να κάνει με το τι ώρα κλείνει ο καθένας αλλά με το τι θα έπρεπε να έχει το κάθε υποστατικό. Σήμερα τα ωράρια είναι ενιαία και ρυθμίζεται το θέμα της ηχορύπανσης και του ανταγωνισμού εκεί όπου υπάρχει με άλλους νόμους δηλαδή, το θέμα της ηχορύπανσης ρυθμίζεται με το νόμο για τον ήχο. Αυτά θα αλλάξουν την κουλτούρα της χώρας μας. Για τους λόγους που μας επισκέπτονται κάποιοι ξένοι που έρχονται στη χώρα μας, νιώθουν πολύ όμορφα που μπορούν να πάνε να φάνε κάτι στις 2-3 το πρωί σε αντίθεση με τις δικές τους χώρες που δεν υπάρχει τίποτα», πρόσθεσε.

«Είναι ένα απαράδεχτο νομοσχέδιο. Προτείνει στην Κύπρο του 2023 μετά τη 1 να μην μπορείς να φας πουθενά, μόνο στους  φούρνους και να δικαιούσαι μόνο να χορεύεις και να καταναλώνεις αλκοόλ. Η κουλτούρα μας είναι τέτοια και ο κόσμος θα αντιδράσει και είναι πολύ φυσιολογικό. Αν δεν θέλεις να πας σπίτι σου δηλαδή πρέπει υποχρεωτικά να πας στο μουσικοχορευτικό αλλιώς να πας να κοιμηθείς;», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Λεβέντης επισήμανε ότι «αυτό το νομοσχέδιο είναι μαγείρεμα από κάποιες οργανώσεις. Επιχειρούν να μεταφέρουν τη διασκέδαση σε μία κατεύθυνση»

«Είμαστε έτοιμοι να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είμαστε σίγουροι ότι εγκλωβίστηκε σε μία εντελώς λανθασμένη φιλοσοφία. Ο διαχωρισμός της εστίασης είναι κάτι παράλογο, θα καταστρέψει τη χώρα μας και θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω. Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες, θα εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και θα καταστραφεί η χώρα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοινώσεις από Iωάννου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες

Βρέθηκε νομική διέξοδος για «απεγκλωβισμό» Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφέροντος

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

Επεισόδια στο «Αλφαμέγα»: Εντόπισαν καπνογόνα εντός του σταδίου - Χειροπέδες σε 48χρονο

Στις φλόγες όχημα στη Λευκωσία - Καταστράφηκε ολοσχερώς - «Βλέπουν» εμπρησμό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top