ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας η υπόθεση Θεμιστοκλέους-Ατταλίδου - Θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας η υπόθεση Θεμιστοκλέους-Ατταλίδου - Θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας

Στη συλλογή στοιχείων για τις καταγγελίες της Βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου κατά του βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, προχωράει η Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όταν γίνει η συλλογή των στοιχείων και σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία, θα δει πως θα προχωρήσει με την υπόθεση και θα πράξει ανάλογα.

Σύγκληση Επιτροπής Δεοντολογίας αμέσως για καταγγελία Ατταλίδου, λέει η ΠτΒ

Πάραυτα θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει την καταγγελία της Βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου εναντίον του συναδέλφου της Ανδρέα Θεμιστοκλέους όπως προβλέπεται, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, το Σάββατο.

Η κ. Δημητρίου απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο του Επαρχιακού Συνεδρίου ΔΗΣΥ Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους στα ΜΚΔ αλλά και την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να περνάνε ασχολίαστες και πρέπει να τις κρίνουμε».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «ως Πρόεδρος της Βουλής οφείλω να λειτουργήσω θεσμικά και από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία θα συγκληθεί πάραυτα η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως ακριβώς ορίζεται από το πλαίσιο και θα προχωρήσει μετά από την καταγγελία της κ. Ατταλίδου τη διαδικασία, όπως προνοείται από τον κώδικα δεοντολογίας, που είναι το μόνο πλαίσιο θεσμικά που μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε και να εξετάσουμε το θέμα αυτό».

Πολιτικά, πρόσθεσε, «η χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΣΥ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ως Πρόεδρος της Βουλής, οφείλω και είμαι προσεκτική στις δηλώσεις μου για να προστατευθεί η διαδικασία η οποία θα προχωρήσει αμέσως με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία ξεκαθαρίζονται στο πλαίσιο όπως έγινε και την προηγούμενη φορά».

Το χρονικό της υπόθεσης

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή (26/5) προέκυψε σάλος με το χυδαίο σχόλιο του Βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους κατά της Βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη ψήφιση της νομοθεσίας για ποινικοποίηση των ψευδο-θεραπειών μεταστροφής, η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου πόσταρε στο twitter για τη σημαντικότητα της απόφασης. Μετέπειτα στη σελίδα του στο facebook, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, έκανε μοντάζ screenshot της ανάρτησης με παλαιότερο άρθρο διαδικτυακού μέσου με τίτλο «Ατταλίδου: ‘Μου είπαν ότι θα μου στείλουν τρεις μαύρους’».

Στην ανάρτησή του, μαζί με το κολάζ έγραψε: «Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!»

Σημειώνεται ότι η κα. Ατταλίδου έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία προς την Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας κατά του Ανδρέα Θεμιστοκλέου ενώ η Βουλή ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ακολουθηθεί αυστηρά η ενδεδειγμένη διαδικασία ως προνοείται από τον κώδικα και το πλαίσιο δεοντολογίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top