Υπό έλεγχο πυρκαγια στην Ίνεια - Κάηκε μισό δεκάριο χαμηλής άγριας βλάστησης

Υπό έλεγχο πυρκαγια στην Ίνεια - Κάηκε μισό δεκάριο χαμηλής άγριας βλάστησης

Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 15:00 το απόγευμα της Δευτέρας στην κοινότητα Ίνειας της Επαρχίας Πάφου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία κατέκαυσε μισό δεκάριο χαμηλής άγριας βλάστησης χρειάστηκε να επιστρατευθούν τρία μέλη του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η πυρκαγιά χρειάστηκε μια ώρα για να τεθεί υπό έλεγχο κάτι που κατέστει δυνατό χάριν στην άμεση παρέμβαση των δασοπυροσβεστών.

Να σημειωθεί ότι η κοινότητα Ίνειας βρίσκεται δίπλα στον Κάθηκα, όπου ξέσπασε πρόσφατα μεγάλη πυρκαγιά η οποία έκαψε συνολική έκταση 30 δεκαρίων δασικής βλάστησης, θέτοντας σε επιφυλακή όλες τις δυνάμεις του Τμήματος Δασών και ενεργοποιώντας τα σχέδια Ίκαρος 1 και Ίκαρος 2 με τη χρήση επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. 

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της σημερινής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, διερευνώνται. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE