ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικοδομικός οργασμός στο κατεχόμενο Τρίκωμο - Υπερπολυτελή έργα μια ανάσα από την ακτή - Βίντεο

Οικοδομικός οργασμός στο κατεχόμενο Τρίκωμο - Υπερπολυτελή έργα μια ανάσα από την ακτή - Βίντεο

Δεκάδες πολυκατοικίες ξεφύτρωσαν στο κατεχόμενο Τρίκωμο, ενώ παντού βλέπεις εργοτάξια.

Σε οδοιπορικό της τηλεόρασης του ALPHA, το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» παρουσιάζεται η «Νέα Σκάλα» όπως μετονόμασε την περιοχή το κατοχικό καθεστώς, τονίζοντας πως οι αναπτύξεις αυτές βρίσκονται σε ελληνοκυπριακή γη.

Το χωριό βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βορείως της Αμμοχώστου. Από ένα αγροτικό χωριό, σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο με δεκάδες πολυκατοικίες.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο υπερπολυτελές έργο «Querencia» που βρίσκεται μόλις 400 μέτρα από την ακτή. Θα αποτελείται από 4 κτίρια έως και 28 ορόφων, προσφέροντας συνολικά 686 διαμερίσματα. Μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, καθώς και το μεγαλύτερο καζίνο των κατεχομένων.

Μαρτυρία τουρκοκύπριας στον ALPHA κάνει λόγο για ραγδαία αύξηση τιμών στις τιμές των κατοικιών και ότι δίνουν άλλες τιμές σε Ρώσους, Ιρανούς και Βρετανούς.

Άλλος κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως στα διάφορα κτίρια γίνονται κακοτεχνίες και είναι εκτός τεχνικών προδιαγραφών. Μάλιστα ένα κτίριο φαίνεται να στράβωσε μετά από σεισμό.

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης του κατεχόμενου Τρικώμου, Ιάκωβος Χατζηβαρνάβα, δήλωσε πως: «Προκαλεί θλίψη, εκνευρισμό και αγανάκτηση. Διότι βλέπεις ότι παν αυθαίρετα, πιστεύω ότι είναι αυθαίρετα τα περισσότερα, και χτίζουν πάνω στις περιουσίες μας». Μάλιστα, αποκάλυψε πως Τούρκοι επενδυτές προσεγγίζουν Τρικωμίτες προκειμένου να πουλήσουν περιουσίες τους. «Ξέρω ότι κάποιοι έχουν πουλήσει», ανέφερε.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top