Σύσταση Φορέα Προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό - Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο

Σύσταση Φορέα Προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό - Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο

Τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού αποφάσισε  την Τέταρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμή, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος του Φορέα, είπε, «θα είναι καθαρά συμβουλευτικός σε ότι αφορά τον καθορισμό πολιτικών και ενεργειών προβολής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού». Στον Φορέα θα συμμετέχουν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων σχετικών με τον τουρισμό, πρόσθεσε.

Ανάλογα με τα θέματα που θα συζητούνται στις συνεδριάσεις του Φορέα, δύναται να προσκαλούνται και εκπρόσωποι άλλων Φορέων, σημείωσε.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει, θεσμοθετημένα στο σχεδιασμό των δράσεων προβολής της χώρας», είπε ο Υφυπουργός.

Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2023

Σε σχέση με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κουμής ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγράφεται αύξηση των αφίξεων της τάξης του 37,9%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2019.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για το πως θα κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος, είπε ότι «είναι νωρίς ακόμη», σημειώνοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή πορεία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Ιράν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός - Όλο το παρασκήνιο

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Ιράν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός - Όλο το παρασκήνιο

Ξεκίνησε με μια ισοπεδωτική επίθεση τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής (22/06) σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις από αμερικανικά Stealth βομμβαρδιστικά. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εκπληκτική επίδειξη διπλωματίας στο παρασκήνιο, μία προαναγγελθείσα πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση και ένα ξέσπασμα του αμερικανού προέδρου Τραμπ που έστρεψε τα «πυρά» του προς τους ηγέτες του Ισραήλ και του Ιράν. Το αποτέλεσμα, το πρωί της Τρίτης (24/06), ήταν κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE