ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Κώδικας δεοντολογίας για βουλευτές: Μέσα κούκλα, έξω πανούκλα

Κώδικας δεοντολογίας για βουλευτές: Μέσα κούκλα, έξω πανούκλα

“Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν εντέλλεται να προχωρήσει στην εξέταση της καταγγελίας που υποβλήθηκε από τη βουλευτή Αλεξάνδρα Ατταλίδου του Κινήματος Οικολόγων κατά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Η Επιτροπή, διαπιστώνοντας ότι το συμβάν σημειώθηκε εκτός Βουλής και εν πάση περιπτώσει εκτός του πλαισίου άσκησης των καθηκόντων του κ. Θεμιστοκλέους, όπως σχετικά προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν εντέλλεται να προχωρήσει στην εξέταση της υπό αναφορά καταγγελίας”.

Όχι πως δεν το είδαμε αυτό να έρχεται. Απλά οι λαλίστατοι νομοθέτες μας που από τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν στο ποιος θα καταδικάσει με μεγαλύτερη βδελυγμία από τον άλλο τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους και περιφέραν την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας ως λάβαρο της επανάστασης εναντίον του μυστακοφόρου συναδέλφου τους “που ξεπέρασε τα όρια” (άσχετα αν αρκετοί απ’ αυτούς έχουν ακριβώς τις ίδιες απόψεις μαζί του)... δεν πρόσεξαν ότι ο κανονισμός περιορίζει την κόσμια συμπεριφορά των βουλευτών εντός του κτηρίου(!) της Βουλής. Έξω απ’ αυτό, ακόμα και στο απέναντι πεζοδρόμιο μπορεί να διατάξει αν γουστάρει και γενοκτονία - και να παραμένει επάξιος Αντιπρόσωπος!

Τώρα θα μου πείτε οι βουλευτές μας ήξεραν κάθε λεπτομέρεια του κώδικα δεοντολογίας ενώ τόνιζαν και ξανατόνιζαν στους δημοσιογράφους μέχρι και τις ποινές που προβλέπει σε περίπτωση καταδίκης (μη φανταστείτε και καμιά μητέρα όλων των τιμωριών, ένα ντα στην παλάμη με τον χάρακα είναι πολύ χειρότερη) αλλά δεν γνώριζαν ότι δεν είχαν καν δικαιοδοσία πάνω του... to begin with; Και αν γνώριζαν (που γνώριζαν) γιατί επέμεναν να τον παραπέμψουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και με τη συμμετοχή των Ονούφριου Κουλλά, Άριστου Δαμιανού, Νικόλα Παπαδόπουλου και Πανίκου Λεωνίδου για να συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών το κατά πόσον θα γίνει αποδεκτή η καταγγελία της κ. Ατταλίδου για τη χυδαία επίθεση εναντίον της ώστε ξεκινήσει διαδικασία εναντίον του; Γιατί δεν το είπαν από την αρχή να γλιτώσουμε το περιττό δράμα και να μην τον έχουμε όλες τις μέρες που μεσολάβησαν να γράφει και να ξαναγράφει αυτό που όλοι απ’ ότι φαίνεται γνώριζαν εξαρχής: ότι ο Θεμιστοκλέους βασικά χέστηκε για την καταγγελία και μαντέψτε με ποιον κώδικα δεοντολογίας σκουπίστηκε!

Και ρίχνοντας αλάτι στην πληγή η Επιτροπή καταδικάζει “την ανάρτηση η οποία εμπεριέχει υβριστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό και προσβλητικό χαρακτήρα που μειώνει, μεταξύ άλλων, την αξιοπρέπεια της συγκεκριμένης Βουλεύτριας”,  καλεί τις αρμόδιες αρχές “να προχωρήσουν σε διερεύνηση του ενδεχομένου στοιχειοθέτησης αξιόποινης συμπεριφοράς εκ μέρους του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους" (σωθήκαμε τώρα) και -το καλύτερο-  εντοπίζει “την ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου του Κώδικα και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσει άμεσα σε υποβολή εισηγήσεων για σκοπούς βελτίωσής του”. Κάτι που δεν σκέφτηκαν να κάνουν όταν τον συνέταξαν εξαρχής (λες και γράφτηκε ξέρω γω το ‘70 και δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι βουλευτές θα βρίζουν και θα απειλούν μέσω σόσιαλ) και αφότου ο Θεμιστοκλέους θα τη βγάλει καθαρή για ακόμα μία φορά.

Κι αυτοί θεωρούνται νομοθέτες μαλάκα μου, που ούτε έναν γαμημένο κώδικα για συμπεριφορά του σιναφιού τους δεν μπορούν να συντάξουν σωστά. Που μπορούν, απλά φροντίζουν εξαρχής να είναι όσο ξεδοντιασμένος γίνεται για να μην γυρίσει μια μέρα και δαγκώσει εκείνους στον κώλο.

Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top