Βουλή: Σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις η έκτακτη εισφορά για την άμυνα από ενοίκια

Βουλή: Σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις η έκτακτη εισφορά για την άμυνα από ενοίκια

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την καταβολή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα από ενοίκια σε δύο δόσεις, αντί για μηνιαία πληρωμή. Η πρόταση τροποποίησης του περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμου, η οποία υποβλήθηκε από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους, έλαβε 30 θετικές ψήφους, ενώ δύο βουλευτές απείχαν.

Με την εν λόγω τροποποίηση, η έκτακτη αμυντική εισφορά που παρακρατείται από τα ενοίκια θα μπορεί να καταβάλλεται σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις αντί για την προηγούμενη μηνιαία πληρωμή.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την αναγνώριση του γεγονότος ότι η υποχρέωση παρακράτησης και καταβολής της εισφοράς κάθε μήνα στο Τμήμα Φορολογίας δημιουργούσε επιπλέον διοικητικό κόστος για τις επιχειρήσεις. Με την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής σε εξαμηνιαίες δόσεις, επιδιώκεται η μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις και η διευκόλυνση της τήρησης των υποχρεώσεων πληρωμής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE