Τατάρ: «Με Ερντογάν θα συνεχιστεί η αποφασιστική στάση στην Αν. Μεσόγειο»

Τατάρ: «Με Ερντογάν θα συνεχιστεί η αποφασιστική στάση στην Αν. Μεσόγειο»

Η εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας ήταν σημαντική από την άποψη της εθνικής πολιτικής και έδωσε το μήνυμα ότι η αποφασιστική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας τα περί ιστορικής ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι υπό την ηγεσία του Ερντογάν, ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα συνεχίσει την πορεία του ειρηνικά και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος, απέκτησε το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών χάρη στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου.

«Έχει εδραιώσει ένα θρόνο στις καρδιές του τουρκοκυπριακού λαού η προσπάθεια που κατέβαλε στο Ουζμπεκιστάν για να γίνουμε μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών με καθεστώς παρατηρητή και η θέληση που επέδειξε και η ικανότητά του να μας κάνει αποδεκτούς εκεί, παρά τις αντιδράσεις ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας και το γεγονός ότι το πέτυχε αυτό βάζοντας το προσωπικό του χάρισμα εκεί», είπε.

Από την πλευρά του ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε επίσης στην τουρκική κρατική τηλεόραση ότι ανακουφίστηκαν με την εκλογή του Προέδρου Ερντογάν. «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε μια Τουρκία, μια μητέρα πατρίδα της οποίας η γνώμη είναι σεβαστή και ο λόγος της ακούγεται. Ο Ερντογάν δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και ένας παγκόσμιος ηγέτης», πρόσθεσε. Η αποφασιστική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα συνεχιστεί, «αισθανόμαστε ασφαλείς», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE