ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οκτώ ημέρες στο κελί 34χρονος για υπόθεση άφιξης ανθρώπων με σκάφος στο Κ. Γκρέκο

Οκτώ ημέρες στο κελί 34χρονος για υπόθεση άφιξης ανθρώπων με σκάφος στο Κ. Γκρέκο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 34 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την άφιξη σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 15 πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 15.25 το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Ιουνίου εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, μία βάρκα να πλέει σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Η βάρκα, μήκους 7 μέτρων, ανακόπηκε στα 15 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και όπως διαπιστώθηκε σε αυτήν επέβαιναν 13 άτομα από την Συρία εκ των οποίων δύο ασυνόδευτοι, 1 γυναίκα και το παιδί της».

Πρόσθεσε ότι «ανακρινόμενοι οι επιβάτες ανέφεραν ότι ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης 30 Μάϊου από την περιοχή Ταρτούς της Συρίας και πως αγόρασαν τη βάρκα όλοι μαζί, πληρώνοντας περίπου δυόμιση χιλιάδες ευρώ ο καθένας».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι επιβάτες και η βάρκα τους μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι, ενώ κατά την ανάκριση τους, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός άνδρα ηλικίας 34 ετών ότι ήταν ο πλοηγός του σκάφους. Ο άνδρας συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ τα υπόλοιπα άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σήμερα ο 34χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Εναντίον του διερευνώνται μεταξύ άλλων τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία ατόμων τρίτης χώρας, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top