ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάμοι στην Κύπρο: Ψάχνουν ημερομηνία με το «κουταλάκι» - Ποια χρονολογία αναμένεται να είναι πιο εφικτό - Αυτός είναι ο λόγος αύξησης στο budget

Γάμοι στην Κύπρο: Ψάχνουν ημερομηνία με το «κουταλάκι» - Ποια χρονολογία αναμένεται να είναι πιο εφικτό - Αυτός είναι ο λόγος αύξησης στο budget

Αρκετά μεγάλη είναι η λίστα αναμονής για τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στα επόμενα χρόνια, αφού λόγω των μεταφορών των γάμων του 2020-2021 στοιβάζονται και τα ζευγάρια αδυνατούν να βρουν ημερομηνίες.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων Γάμων, Γιώτα Καπαρή, εξήγησε ότι «δεν είναι ακριβώς αυξημένη η ζήτηση για τους γάμους, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, απλά λόγω των πολλών μεταφορών γάμων που δεν έγιναν το 2020- 2021 και έγιναν το 2022, η δουλειά του 2022 μεταφέρθηκε στο 2023».

«Θα πάρει 1-2 χρόνια για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει περισσότερη από τη συνήθης ζήτηση. Τέλος του 2024, αρχές του 2025 τα πράγματα θα είναι πολύ φυσιολογικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι αδύνατον να παντρευτούμε όλοι Σάββατο βράδυ. Κάποιοι θα πρέπει να παντρευτούν και Κυριακή. Ο κόσμος που μένει ως αργά είναι οι φίλοι και οι συγγενείς και επειδή ο γάμος προγραμματίζεται πολύ πριν, προγραμματίζονται και οι φίλοι και η οικογένεια να έχουν άδεια την επόμενη μέρα. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν παντρευτούμε Σάββατο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις τιμές οι οποίες έχουν αγγίξει τα 45-50 ευρώ το άτομο, η κυρία Καπαρή ανέφερε ότι «δυστυχώς για μία επιχείρηση η οποία έχει και προσωπικό και μάγειρες, πρώτες ύλες, ρεύμα, δεν βγαίνει εάν οι τιμές δεν είναι σε εκείνα τα επίπεδα. Υπάρχουν και πιο χαμηλές τιμές. Εξαρτάται από τον καθένα μας τι γάμο επιλέγει να κάνει  και υπάρχουν και πολύ πιο ακριβές τιμές».

«Ας μην κάνουν ένα δείπνο των 500 ατόμων ας καλέσουν 350 άτομα. Φέτος κάνουμε γάμους με τιμές που δώσαμε το 2021-2022. Πριν τον πόλεμο, πριν την αύξηση των τιμών. Ακόμα  οι πελάτες επωφελούνται της καλής τιμολογιακής πολιτικής γιατί ήταν γάμοι που έκλεισαν πριν τις μεγάλες αυξήσεις. Οι επιχειρήσεις σέβονται τα συμβόλαια και θα απορροφήσουν το επιπλέον κόστος. Είναι όμως αδύνατο να συνεχίσει αυτή η κατάσταση γιατί θα πτωχεύσουν οι εταιρείες», πρόσθεσε.

Επιλογή διοργανωτών γάμου

Ερωτηθείσα αν παρατήρησε μείωση στην επιλογή διοργανωτών γάμου και εάν ο κόσμος επιλέγει να οργανώνει μόνος του πλέον το γάμο του, η Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων Γάμων τόνισε ότι «όσο οξύμωρο και αν ακούγεται έχει αυξηθεί η ζήτηση σε αυτό το αντικείμενο, το οποίο θεωρείται και πολυτέλεια. Ο κόσμος μετά από το μάζεμα του κορωνοϊού και της καραντίνας, πλέον επενδύει στις εκδηλώσεις»

«Δεν θέλουμε να στερήσουμε τίποτα από τον εαυτό μας, είτε αυτό λέγεται πυροτεχνήματα είτε λέγετε photobooth. Στα πάντα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν είναι όμως ο κανόνας. Υπάρχουν και ζευγάρια που είναι πολύ προσεχτικά στο τι ξοδεύουν», σημείωσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «οι αυξήσεις είναι εξίσου κατανεμημένες είτε είναι λουλούδια είτε είναι φαγώσιμα. Από τη στιγμή που δυστυχώς είμαστε μια μικρή νησιωτική χώρα και δεν έχουμε επάρκεια πρώτων υλών, και οι πλείστες πρώτες ύλες έρχονται από το εξωτερικό άρα αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνουμε και τα ναύλα από αυτά που έρχονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top