ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στην απάντηση - «Πυροβολεί» Χριστοδουλίδη το ΑΚΕΛ για τον διορισμό της Αριστοτέλους: «Ας σεβαστεί τουλάχιστον τις αποφάσεις του Δικαστηρίου»

Απάντηση στην απάντηση - «Πυροβολεί» Χριστοδουλίδη το ΑΚΕΛ για τον διορισμό της Αριστοτέλους: «Ας σεβαστεί τουλάχιστον τις αποφάσεις του Δικαστηρίου»

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ και απαντά στην απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, σχετικά με τον διορισμό της Άννας Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ: «ο κ. Χριστοδουλίδης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας για τον διορισμό της κ. Αριστοτέλους.

Πριν 4 μέρες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ότι η παράλειψη της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών να παραχωρήσει στον αείμνηστο Κώστα Παπακώστα το δικαίωμα αυλισμού «αποτελεί απάνθρωπη μεταχείριση και παραβίαση του δικαιώματος του ως τούτο προστατεύεται από το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ και το άρθρο 8 του Συντάγματος». Με άλλα λόγια, η Άννα Αριστοτέλους έχει προσωπική ευθύνη για αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση του Κ. Παπακώστα, που κράτησε δύο χρόνια και με την οποία επιδεινώθηκε η υγεία του και οδηγήθηκε στον θάνατο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης λοιπόν επιμένει ότι θα διορίσει σε θέση για ανθρωπιστικά καθήκοντα, ένα πρόσωπο που σύμφωνα με το Δικαστήριο ευθύνεται για παράνομη και απάνθρωπη μεταχείριση ενός ανθρώπου βαριά άρρωστου. Αφού ο κ. Χριστοδουλίδης δεν σέβεται τη μνήμη του Κώστα Παπακώστα, ας σεβαστεί τουλάχιστον τις αποφάσεις του Δικαστηρίου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες (03/06), απάντησε στο ΑΚΕΛ για την έντονη κριτική, σχετικά με τον διορισμό της Άννας Αριστοτέλους στη θέση της Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ερώτηση για τον διορισμό της κας Άννας Αριστοτέλους στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και τις επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι καλά να αναμένουν να δουν ανακοινώσει πριν κάνουν κριτική.

Η κα Αριστοτέλους έχει μετατεθεί ως δημόσιος λειτουργός στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για να ασχολείται με θέματα εγκλωβισμένων και αγνοουμένων. Υπάρχουν και άλλα θέματα στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, για παράδειγμα το θέμα των αποδήμων, όπου κάποιος άλλος θα διοριστεί.

Από κει και πέρα θυμάμαι τις δηλώσεις του τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν επισκέφθηκε τις Φυλακές όταν η κα Αριστοτέλους ήταν εκεί, με πόσο κολακευτικά λόγια μίλησε για την κα Αριστοτέλους. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι αρέσκονται να κάνουν κριτική για το οποιοδήποτε θέμα. Είμαστε εδώ για να μας κρίνει όλους η κοινωνία καθημερινά».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top