ΔΙΕΘΝΗ

Διαψεύδεται η απευθείας πτήση Ερντογάν από τα κατεχόμενα σε Αζερμπαϊτζάν

Διαψεύδεται η απευθείας πτήση Ερντογάν από τα κατεχόμενα σε Αζερμπαϊτζάν

Δεν ευσταθεί η είδηση που κυκλοφόρησε στα τουρκικά ΜΜΕ πως το προεδρικό αεροπλάνο του Ταγίπ Έρντογαν μετέβη απευθείας από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στο αεροδρόμιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν γράφει ότι τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι αυτό είναι «μεγάλο βήμα για την αναγνώριση της τδβκ» και ότι «ο Έρντογαν έφτασε στο Μπακού με απευθείας πτήση από τη Λευκωσία».

Ερωτηθείς αν θέλει να προσθέσει κάτι στα σχόλια ότι «με την άφιξή του στο Μπακού με απευθείας πτήση από τη Λευκωσία έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε ότι «τα σχόλια είναι ορθά» και ευχήθηκε «καλή τύχη».

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες της Γενί Ντουζέν, οι ισχυρισμοί περί απευθείας πτήσης δεν αληθεύουν καθώς το προεδρικό αεροσκάφος φέρεται να πέταξε στο Μπακού μέσω Αδάνων. Αυτό επιβεβαιώνεται από πληροφορίες που αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα «Flight Radar», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δηλώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

Η πλήρης στήριξη που παρείχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, σε όλα τα έργα και τις νέες επενδύσεις που έχουμν πραγματοποιήσει, έχει προσθέσει δύναμη στη δύναμη της «χώρας» μας, ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ που παρακάθισε στις συνομιλίες των αντιπροσωπειών Τουρκίας – ψευδοκράτους.

«Η καλή είδηση ότι το νέο μας αεροδρόμιο θα ανοίξει στις 20 Ιουλίου, η επιβεβαίωση ότι το έργο της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία μέσω καλωδίου διπλής κατεύθυνσης θα ξεκινήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η θεμελίωση του νέου νοσοκομείου Λευκωσίας 500 κλινών, η στήριξη που θα παρασχεθεί σε έργα οδοποιίας, κοινωνικής στέγασης και ύδρευσης είναι σημαντικά βήματα που έγιναν για το καλύτερο μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού και της χώρας μας. Συζητήσαμε εξαιρετικά σημαντικά θέματα κατά τη συνάντησή μας με τον Ερντογάν», σημείωσε.

Ο ΓΓ του τ/κ ΔΚ, Σερχάτ Άκπιναρ δήλωσε ότι «η μητέρα πατρίδα Τουρκία είναι πολύτιμη για την τδβκ » και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη Ερντογάν. Είπε επίσης ότι η υποστήριξη της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της «τδβκ» και για την αναγνώριση της, όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Επισημαίνοντας τις αρνητικές δημοσιεύσεις στην «νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του, για την επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Άκπιναρ υποστήριξε πως η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Την σημασία την επίσκεψης, πρόσθεσε, δείχνει το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνοδευόταν από τον νέο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τον νέο επικεφαλής της ΜΙΤ, Ιμπραχήμ Καλίν, καθώς και πολλά άλλα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας. «Δόθηκε ένα πολύ σοβαρό μήνυμα. Νομίζω ότι η ΕΕ και ο ΟΗΕ θα το λάβουν», είπε.

Εμινέ Ερντογάν

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου χθες στα κατεχόμενα, η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν και η σύζυγος του Τ/κ ηγέτη, Σιμπέλ Τατάρ επισκέφθηκαν το κέντρο παραγωγής και πωλήσεων του «αναπτυξιακού συνεταιρισμού τ/κ γυναικών επιχειρηματιών Κύπρου» (Gİ-KA KOOP).

Στο λογαριασμό της στα ΜΚΔ η κ. Ερντογάν ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες γράφοντας όταν πολύ χαρούμενη που γνώρισε επιτυχημένες Τουρκοκύπριες γυναίκες με επιχειρηματικό πνεύμα. «Ενώ μετατρέπουν τη χειρωνακτική εργασία τους σε οικονομικό κέρδος, αναμφίβολα συμβάλλουν σημαντικά στην αξία της επωνυμίας της χώρας τους. Κάθε ένα από τα φυσικά και υγιεινά προϊόντα που παράγουν είναι μια πηγή θεραπείας».

Θα θυμάται, πρόσθεσε, την βοήθεια του συνεταιρισμού στους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία. «Στα μάτια τους, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον τουρκοκυπριακό λαό που έσπειρε τους σπόρους της ελπίδας στις δύσκολες μέρες μας», συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top