ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ενθαρρυντική εξέλιξη η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης

ΥΠΟΙΚ: Ενθαρρυντική εξέλιξη η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης

Η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας είναι μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εξέλιξη, αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Οι προσπάθειες των συμπολιτών μας, των εργαζομένων αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας, φέρνουν αποτελέσματα» σημειώνει ο Υπουργός.

Τονίζει δε ότι «με αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα, μακριά από τις επιλογές της δογματικής άρνησης, συνεχίζουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της εξυγίανσης και των αλλαγών που η Κύπρος έχει ανάγκη».

Νωρίτερα σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 είναι θετικός και υπολογίζεται σε 1.2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +0.9%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top